UNICEF şi Wella Proffesionals: Atelier de Formare la Focşani!!!

UNICEF si Wella Proffesionals vor inaugura marti, 3 septembrie, Atelierul de Formare de la Focsani, precum si un program inovantiv de mentorat in beneficiul tinerilor vulnerabili din judetul Vrancea. La eveniment vor participa Sylvie Moreau, Wella General Manager, si Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF in Romania, precum si reprezentanti ai Consiliului Judetean Vrancea. Wella Professionals lucreaza impreuna cu UNICEF pentru a le da adolescentilor vulnerabili sansa la un viitor mai bun prin investitia in dezvoltarea abilitatilor de viata independenta, training in domeniul hairdressing si mentorat.
Partea de mentorat din acest parteneriat inovativ dintre Wella si UNICEF implica hairdressers din intreaga lume care vin in centrul de formare din Romania pentru a-i motiva pe tinerii vulnerabilii sa investeasca in propria lor educatie, impartasindu-ule cele mai noi cunostinte in domeniul hairdressing. Astfel, adolescentii vor avea sansa de a interactiona cu profesionisti de succes si sa faca primii pasii pentru o cariera in acest domeniu. Cei 10 mentorii care vor veni in Romania sunt din: Australia, Austria, Germania, Elvetia, Olanda.
Atelierul de Formare din Focsani este parte a demersurilor UNICEF in Romania de a creste accesul la educatie de calitate, proteja copiii vulnerabili impotriva violentei si a abuzului, de a promova un stil de viata sanatos si a oferi adolescentilor vulnerabili sansa la o viata mai buna. Fondurile de la Wella sprijina initiativa UNICEF “Prima Prioritate: Niciun Copil Invizibil” (acces la serviciile bazate pe comunitate, atasata o prezentare) in peste 30 de comunitati din 8 judete din N-E tarii, inclusiv Atelierul de Formare din Focsani.
In fiecare an, aproximativ 20 de adolescenti vulnerabili (baieti si fete) din sistemul public de protectie sociala sau provenind din familii foarte sarace vor beneficia de training si mentorat.
Prin intermediul parteneriatului Wella-UNICEF Making Waves, 7.000 de tineri din Brazilia au beneficiat deja de pregatire in deprinderi variate de viata, si-au imbunatatit capacitatea de a invata, au fost pregatiti pentru piata muncii si au putut sa faca alegeri mai bune legate de viata lor. Acelasi model este folosit si in Romania.
Aceasta initiativa reprezinta un exemplu excelent de implicare sociala si parteneriat public – privat, orientat catre a oferi sanse egale tuturor copiilor din Romania.
Conferinta de presa va avea loc la Consiliul Judetean Vrancea, incepand cu ora 12:00, in Sala mica de conferinte de la etajul 1. Ceremonia de inaugurare a Atelierului de formare va avea loc incepand cu ora 13:15 la Centrul Sfantul Teodor din cadrul DGASPC Vrancea.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.