Vicepremierul Gabriel Oprea şi preşedintele UNCJ Marian Oprişan prezenţi la comemorarea Eroilor Neamului de la Mărăşeşti!

O mare de oameni a participat miercuri la comemorarea Eroilor Neamului, sărbătoare care a avut loc la Mausoleul de la Mărăşeşti. Prefectul Nicuşor Halici, subprefectul Cristi Misăilă, şefi de instituţii, parlamentari de Vrancea, consilieri locali şi judeţeni au fost prezenţi la eveniment. Cu această ocazie au fost anunţaţi şi premianţii Concursului naţional de artă vizuală şi de creaţie literară ”Mărăşeştiul, în inima mea”, ediţia I, 6 august 2014.

“Pentru mine este o zi în care trebuie să ne uităm în trecut pentru a şti mai bine cum să păşim cu mândrie şi încredere spre viitor. Este o zi în care curajul şi devotamentul eroilor care şi-au găsit sfârşitul pe câmpul de bătălie de la Mărăşeşti trebuie să fie un exemplu pentru noi toţi, căci noi suntem cei care avem, astăzi, misiunea de a construi România Puternică. O ţară în care să ne simţim cu toţii ca acasă şi în care să trăim în armonie şi bunăstare.
Spunea marele Iorga: ”un popor care nu-şi cunoaşte istoria este ca un copil care nu-şi cunoaşte părinţii”. Eu cred că o regiune în care istoria s-a scris cu sânge este obligată să facă din mausoleele ridicate în cinstea eroilor acestui neam adevărate laboratoare în care profesorii să predea istorie !
Este datoria noastră de a-i cinsti pe toţi cei care s-au jertfit pentru înfăptuirea României Mari. Tot datoria noastră este ca memoria eroilor şi valorile noastre supreme să dăinuie în timp! Vă asigur că vor dăinui! Mausoleele de la Focşani, Soveja, Mărăşti şi Mărăşeşti vor deveni Patrimoniul Mondial UNESCO ca o recunoaştere internaţională a valorii lor istorice şi a jertfei acestui popor!”, a declarat preşedintelui Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene, Marian Oprişan.

Cu această ocazie au fost anunţaţi şi premianţii Concursului naţional de artă vizuală şi de creaţie literară ”Mărăşeştiul, în inima mea”, ediţia I, 6 august 2014. Premianţii sunt următorii:
Secţiunea Arte vizuale
Categoria I- Clasele V- VIII
Premiul I- Andreea Sârghe, Ploieşti
Premiul al II-lea – Ifrim Bianca Maria, Focşani
Premiul al III-lea – David Mădălina, Focşani
Categoria a II-a – Clasele IX- XII
Premiul I – Andreea Ştefan, Focşani
Premiul al II-lea – Stamate Gabriel, Focşani
Premiul al III-lea – Cucu Lucian Cosmin, Odobeşti
Secţiunea Creaţie Literară
Categoria I- Clasele V- VIII
Premiul I- Vrânceanu Bianca, Focşani
Premiul al II-lea – Caloian Miruna Elena, Focşani
Premiul al III-lea – Serea Mihaela – Amalia, Bordeasca Veche
Categoria a II-a – Clasele IX- XII
Premiul I – Manolache Constantin, Focşani
Premiul al II-lea – Popescu Maria Alexandra, Focşani
Premiul al III-lea – Fănuţa Daiana, Focşani

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.