Turul bârfelor locale: Madam Plăcintă ar candida la Cejeu, dar o țin pantofii. Și nu numai

Deloc întâmplător apare madam Plăcintă, cunoscută şi ca doamna Sorina, în sondajele USL, la rubrica contracandidaţi pentru Marian Oprişan la preşedinţia Consiliului Judeţean. Ci dintr-un motiv foarte întemeiat. Pentru că apare şi în cele făcute de PDL, ca potenţial candidat, atât la Consiliul Judeţean cât şi la Primăria Focşani.

Poate că ar candida. Mai ales că este încurajată de Alin Trăşculescu care se teme că, în lipsa unor competitori puternici, va fi obligat să-şi asume una dintre candidaturi. Chestie care nu-i convine deloc. Pentru că, în caz de înfrângere, conform unei bune tradiţii introdusă în PDL chiar de el, va fi mătrăşit din funcţia de şef al organizaţiei. Cum a păţit, în 2008, Jan Vraciu.

Deja, se spune, Trăşculescu aude zgomote de cuţite ascuţite, în cămara biroului parlamentar. În spate unde ţine şi rezerva de whiskey. Iar înlocuitorul ar putea fi, în aceiaşi tradiţie, madam Plăcintă sau Răzvănel băiatu’ lui tăticu’.

Oricât ar încerca tovarăşii să-l liniştească, nu se lasă convins că totul se petrece doar în capul său, din cauza mahmurelii. Astfel că, periodic, merge să verifice, zgomotele și, în special, rezerva.

Pe de altă parte, însă, madam Plăcintă ar vrea să candideze, dar ceva o ține. Și nu doar pantofii cei noi, pe care i-a luat cu două numere mai mici ca să-i facă piciorul frumos.

Principala reținere se numește Andrei.

Un tânăr imberb, de vreo douăj’ de ani, cu păr lung, legat în coadă, bine crescut, educat în Elveţia, pasionat de voluntariat în India și Africa care ajută bătrânele să traverseze şi orbii să citească. Un băiat de zahăr. Pasionat de troiţele creştine alături de care se pozează când are ocazia şi când îi vine să urineze şi amator de linii. Trase, de regulă, pe nas.

Andrei tocmai a fost pedepsit la trei ani cu suspendare deoarece n-a reuşit să omoare un cetăţean ce se încăpăţâna să-şi bage picioarele sub roţile maşinii sale. Tocmai când, sensibil, el voia să plece. Ca să nu mai audă urletele isterice ale fostei iubite care nu pricepea că doi pumni şi o palmă, la despărţire, este un salut la fel de amical precum pupatul mâinii.

Alte reţineri ar fi legate de sumele pe care le implică o campanie electorală.

Deşi madam Plăcintă este cunoscută pentru ambiţia-i, întrecută doar de răutate, care, sigur, i-ar produce palpitaţii şi dureri de cap lui Oprişan, totuşi nu i-ar face faţă. Decât dacă ar investi masiv în găleţi, ulei, zahăr etc.

Ceea ce evită. Cu toate că a adunat câteva milioane de euro din contracte cu statul şi proiecte europene „perfecte”. Ar prefera să pună deoparte căci nu se ştie, dacă se schimbă puterea, când va mai avea acces la bugetul public.

Drept urmare, cât e ziua de lungă, bate mătănii şi se roagă, îndemnându-i, să facă acelaşi lucru, şi pe colegii de partid. În speranţa că va fi ajutată de cel de sus. De la Cotroceni. Care îi va da lui Oprişan gândul cel bun de a renunța la candidatură din motive personale.

Precum condamnarea în proces, la Cluj, un dosar penal nou, la DNA, un şantaj cu arestarea sau, adevărată minune, toate la un loc.
Articol preluat de pe http://www.saptamanalulroze.ro/2012/03/turul-brfelor-locale-madam-plcint-ar-candida-la-cejeu-dar-o-in-pantofii-i-nu-numai/

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.