Galeriile de Artă Focșani au revenit la viață!

* Clădirea Galeriilor de Artă Focșani a fost re-inaugurată joi seară * Cu această ocazie au fost expuse lucrări ale celor mai importanți pictori vrânceni contemporani și a fost lansat albumul monografic de excepție “Vrancea – tărâmul unde istoria întâlnește legenda” *

Gazda acestei redeschideri a fost Cătălin TOMA, președintele Consiliului Județean Vrancea, instituție care a finanțat reparațiile capitale prin care a trecut clădirea din buricul Focșaniului.

„Redeschidem astăzi clădirea reabilitată a Galeriilor de Artă Focșani, un proiect derulat de administrația județeană. Acest spațiu a fost inclus într-un proiect de reabilitare energetică, prin Programul Operațional Regional și a avut anumite greutăți în implementare, pentru că știi când începi, dar nu știi când termini. Vrancea avea nevoie de un astfel de spațiu dedicat culturii, în general. Țin să le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil evenimentul din această seară și invitaților prezenți și îi invit pe toți cei doritori, pe toți cei care pot aduce și care pot lăsa ceva în urmă, în special în domeniul artei, să nu uite că în Consiliul Județean au un partener“, a afirmat președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin TOMA.

Expoziția de pictură, artiștii implicați în realizarea acesteiea și o scurtă istorie a Galeriilor au fost prezentate de către Liviu NEDELCU, președintele Uniunii Artiștilor Plastici filiala Vrancea. De asemenea albumul monografic “Vrancea – tărâmul unde istoria întâlnește legenda” a fost prezentat de către Teodora FÎNTÂNARU, fostul director al Biblitecii Județene D. ZAMFIRESCU și reprezentanta editurii LITERA, care a tipărit excelenta lucrare, Justina BANDOL.


Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.