Crucea Roșie Vrancea vizitată de conducerea Federației Internaționale de Cruce și Semilună Roșie

* Scopul vizitei este de evaluare a intervenției Crucii Roșii Române privind situația refugiaților ucraineni, ca urmare a crizei umanitare determinate de conflictul armat din Ucraina *

Delegația Crucii Roșii Internaționale va vizita Centrul de Primire Refugiați de la Centrul ”Elena Doamna”, locația fiind pusă la dispoziție de către Consiliul Județean Vrancea în primăvara acestui an. Din delegația Crucii Roșii Internaționale care a ajuns la Focșani fac parte:
Mike Adamson, CEO Crucea Roșie Marea Britanie, Maria J. Kristensen, șef delegație Europa Centrală și de Sud-Est, Natia Loladze, președinte Crucea Roșie Georgia, AtoAbera Tola, președinte Crucea Roșie Etiopia, Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română și mulți alții.

La evenimentul de prezentare a activității Filialei Vrancea a Crucii Roșii au participat și Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea, alături de vicepreședintele Ionel Cel-Mare, care le-au urat bun venit în Vrancea invitaților din străinătate.

Unul dintre proiectele derulate în acest an de Crucea Roșie – filiala Vrancea este VOLUNTAR, un proiect susținut și finanțat de Consiliul Județean Vrancea în baza Legii nr. 350/2005, în cadrul căruia vor fi înființate 7 centre de intervenție rapidă pe teritoriul județului Vrancea și vor fi instruiți 240 de tineri voluntari.

”Ideea de a dezvolta o rețea funcțională de voluntari este una salutară, aceste echipe fiind mult mai aproape de comunități, pot interveni prompt, în funcție de situație, în sprijinul persoanelor aflate în situații de risc”, a transmis Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.