Comandantul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”avansat la gradul de general!

* Colonelul Gabriel – Constantin TURCULEȚ, comandantul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”a fost avansat, astăzi, la gradul de generala fost înaintat la gradul de general de brigadă cu o stea * Fostul comandant al unității, generalul-maior Ciprian MARIN – acum comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, a participat la ceremonia de la Focșani *

La comandamentul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” s-a dat citire astăzi, 05 decembrie 2022, Decretului Prezidențial prin care comandantul marii unități, colonel Gabriel – Constantin TURCULEȚ, a fost înaintat la gradul de general de brigadă cu o stea. Activitatea s-a desfășurat în prezența comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general – maior Ciprian MARIN.

Generalul de brigadă Gabriel – Constantin TURCULEȚ a fost numit la comanda Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” în luna august 2021. Și-a desăvârșit pregătirea în instituții de învățământ militar de prestigiu din țară și din străinătate și are o bogată experiență profesională, dobândită în cadrul Statului Major al Forțelor Terestre și al mai multor structuri subordonate acestuia.

Este veteran al teatrelor de operații din Afganistan și Irak, iar pentru rezultatele deosebite obținute în activitatea profesională, a fost distins de-a lungul timpului cu diverse medalii, cea mai înaltă distincție fiind „Emblema de Onoare a Armatei României”, cu însemn de război.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.