Spitalul Adjud NU îndeplinește criteriile de acreditare și este la un pas să fie închis!

* La această oră Spitalul Municipal din Adjud NU îndeplinește criteriile impuse de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) pentru acreditare!!! * Prefectul județului Vrancea, Nicușor HALICI, a declarat că va sprijini conducerea instituției pentru a depăși acest moment *

Prefectul Nicușor HALICI a mers, ieri, într-o vizită de lucru la Spitalul Municipal din Adjud pentru afla în amănunt aspectele ce țin de stadiul procedurii de acreditare a unității spitalicești. În cadrul ședinței la care au participat atât conducătorii unității cât și membrii corpului medical, au fost prezentate condițiile legate de logistică și management ce trebuie îndeplinite pentru respectarea cerințelor și criteriilor necesare acreditării spitalului. Prefectul a dat asigurări cadrelor medicale că se va implica în acest proces, astfel că a transmis deja un memoriu către Ministerul Sănătății pentru a identifica fonduri necesare dotării cu aparatură medicală specifică precum și pentru o flexibilizare a procesului de acreditare. Funcționarea Spitalului Municipal Adjud este vitală având în vedere că această unitate asigură servicii medicale curative pentru o populație de peste 55.000 de locuitori ai municipiului, comunelor limitrofe, precum și ai unor localități din sudul județului Bacău.Prefectul a precizat că Spitalul din Adjud nu trebuie închis și că interesul comun al autorităților locale și centrale este de a îmbunătăți calitatea actului medical și funcționarea ulterioară a spitalului la standardele impuse de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS).

De remarcat este faptul că Spitalul Adjud este condus, din postura de manager interimar, de către economistul Nicoleta IVANCIU, cea care a ocupat în trecut și scaunul de consilier în cabinetul primarului PNL din Adjud, Florin NECHIFOR. La momentul redactării acestui articol managerul spitalului nu a oferit un punct de vedere asupra situației în care se află unitatea secretariatul afirmând că Nicoleta IVANCIU se află într-o ședință iar ulterior am fost rugați să facem o solicitare scrisă pentru a obține informațiile de care aveam nevoie.

Comments

comments

Lasa un comentariu

*

Free WordPress Theme

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Free WordPress Theme
Autentificare - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.