Ziua Internațională a cititului împreună la Biblioteca Județeană și Școala 9!

Cu prilejul Zilei Internaționale a Cititului Împreună, Consiliul Județean Vrancea, prin Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea, a organizat astăzi, 7 februarie, ateliere interactive de lectură pentru copii, cu scopul de a cultiva pasiunea pentru lectură și interesul pentru cărți și de a dezvolta creativitatea și imaginația copiilor.
Evenimentele s-au desfășurat astfel:
Secția pentru Copii și Tineret „Oana-Diana Renea”
– ora 08.00 – 12.00 – Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Focșani – atelier de lectură la clasa pregătitoare, clasa a III-a, clasa a VI-a, clasa a II-a
– ora 10.00 – Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Focșani, Sala Multimedia – invitați Mihai-Ionuț Grăjdeanu, autor și profesor de benzi desenate și eleva Maria Iordache, autoarea cărții de benzi desenate „Istoria pe gustul celor mici”.
Centrul de Formare al Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea
– ora 11.00 – Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Focșani – atelier de lectură la clasa a IV-a
– ora 13.00 – Școala Gimnazială „Oana-Diana Renea” Focșani – atelier de lectură la clasa a III-a
Secția Împrumut la Domiciliu Adulți „Virgil Huzum”
– ora 13.00 – debut Club de pictură pentru seniori și sesiune de lectură.

* Eveniment și la Școala Ștefan cel Mare *

În cadrul celei de-a patra ediții a Proiectului Educațional “ZICI… LA ȘCOALA 9!”, elevii au putut lua parte la activități utile, dar și atractive, facilitate de invitați de marcă. Au participat profesor Mihai Grăjdeanu, autor și profesor de benzi desenate, fondator al Centrului de Educație și Formare prin Benzi Desenate, sub egida Muzeului Național al Literaturii Române și bibliotecar Maria Cristina Cabalortă, din cadrul Bibliotecii Județene “Duiliu Zamfirescu” Vrancea, Secția de copii și tineret.
Elevii au citit împreună benzi desenate și au primit sfaturi de la o actuală elevă, aflată în clasa a VI-a D, Ana Maria Năstase, laureată deja la două ediții ale Olimpiadei de Benzi Desenate și de la o absolventă a Școlii Ștefan cel Mare, Maria Iordache, care deja a publicat prima ei carte de benzi desenate, “Istoria pe gustul celor mici”.
Cu această ocazie elevii au aflat din tainele scrierii și interpretării textelor grafice și s-au bucurat de o zi specială, dedicată cititului împreună.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.