14,6 km de piste pentru biciclete în Focșani

* Pistele de bicicletă din cadrul acestui proiect vor fi realizate pe Str. Mare a Unirii, Str. Aurora, Str. Ana Ipătescu, Str. Maior Gh. Pastia Bd. Gării, Bd. Republicii, Bd. Brăilei * Vor mai fi realizate piste de bicicletă și pe B-dul Unirii, B-dul București, B-dul Independenței, Str. Cuza Vodă, Str. 1 Decembrie, Str. Bucegi, Str. Anghel Saligny, Str. Longinescu, Str. Bârsei, Str. Bicaz, Str. Odobești, Str. Mărășești, Str. Brăilei, Calea Munteniei și Calea Moldovei *

Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, a discutat cu reprezentanții constructorilor implicați în proiectul „Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focșani” despre modificările la amplasarea pistelor de bicicletă și a trecerilor de pietoni de pe Bulevardul Brăilei și de la intersecția cu Calea Munteniei. Discuțiile au avut loc, astăzi, 9 mai 2023, în cadrul unei ședințe de lucru în care a fost analizat stadiul lucrărilor pe fiecare stradă unde sunt investiții în derulare dar și programul pentru perioada următoare.
Primăria Municipiului Focșani a demarat în această primăvară lucrările pentru realizarea celor 3,6 km de piste de bicicletă din proiectul european ”Dezvoltarea rețelei de piste dedicate circulației bicicletelor, implementarea unui sistem de bike-sharing”. Lucrările au fost demarate pe strada Mare a Unirii, în zona Ocolului Silvic Focșani.

Pe lângă cei 3,6 km de piste de bicicletă din cadrul proiectului ”Dezvoltarea rețelei de piste dedicate circulației bicicletelor, implementarea unui sistem de bike-sharing”, în Focșani se mai realizează aproximativ 11 km de piste în cadrul proiectului ”Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focșani în vederea creșterii atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale”.
Vor fi realizate piste de bicicletă pe B-dul Unirii, B-dul București, B-dul Independenței, Str. Cuza Vodă, Str. 1 Decembrie, Str. Bucegi, Str. Anghel Saligny, Str. Longinescu, Str. Bârsei, Str. Bicaz, Str. Odobești, Str. Mărășești, Str. Brăilei, Calea Munteniei și Calea Moldovei.
Prin implementarea acestor proiecte de mobilitate urbană vom realiza un sistem de bike-sharing în Municipiul Focșani prin care încurajăm folosirea bicicletelor ca mijloc alternativ de transport. În cadrul acestui sistem este în derulare montarea celor 30 stații inteligente de predare și preluare biciclete.
După finalizarea pistelor de biciclete vor fi introduse în trafic 285 biciclete și 16 triciclete pentru seniori și persoane cu dizabilități. Bicicletele sunt prevăzute cu computer de bord și modul inteligent de acces, beneficiază de sisteme de siguranță, monitorizare permanentă GPS și vor putea fi închiriate prin aplicații mobile dar și pe bază de smartcarduri.
Contractul de finanțare privind ”Dezvoltarea rețelei de piste dedicate circulației bicicletelor, implementarea unui sistem de bike-sharing” a fost semnat în decembrie 2019 iar primele investiții au fost realizate în toamna anului 2022 când au fost montate primele stații inteligente de predare și preluare biciclete în câteva locații din Municipiul Focșani.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.