Absolvenţii de liceu mai au două zile să se înscrie la somaj!!!

Tinerii care nu au reuşit să obţină diploma de bacalaureat după prima sesiune a examenului mai au termen doar pînă la 1 august să se înscrie în evidenţele AJOFM astfel încît să poată obţine ajutorul de şomaj de 250 RON.

La nivel naţional, pînă în prezent, doar 10% dintre cei 100.000 de absolvenţi de liceu care au picat după prima sesiune şi-au depus dosarele pentru a-şi căuta un loc de muncă. Reprezentanţii ANOFM anunţă că în cazul în care ceilalţi 90.000 nu se vor prezenta la sediile agenţiilor judeţene (AJOFM) pînă la acea dată, atunci nu vor mai avea şansa să beneficieze de cei 250 de lei lunar. În schimb, în cazul celor care au trecut examenul de bacalaureat şi nu vor urma cursurile unei forme de învăţămînt superior sau nu îşi vor găsi un loc de muncă, data-limită este 1 septembrie în funcţie de data scrisă pe actul primit din partea şcolii. Pot beneficia de şomaj şi cei care au terminat şcoala generală, deoarece legea prevede că orice absolvent, cu condiţia să nu îşi continue studiile, îşi poate depune dosarul pentru a primi timp de şase luni 50% din valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, cotat la 500 de lei. Totodată, dacă în acea perioadă de şase luni se va angaja, respectivul va putea încasa şi o primă de instalare din partea statului.
Acte necesare pentru înscrierea la şomaj:
• actul de identitate – original şi copie;
• actele de studii şi alte calificări – original şi copie;
• certificatul de naştere – original şi copie;
• certificatul de căsătorie – original şi copie (dacă este cazul);
• adeverinţa medicală – din care să rezulte că este apt(ă) de muncă;
• declaraţie pe proprie răspundere că nu urmează o formă de învăţământ (notariat);
• dovada că s-au înregistrat în evidenţele AJOFM sau adeverinţa eliberată de furnizorul de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă;
• acte eliberate de organele financiare teritoriale – din care să rezulte că nu realizează venituri.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.