Activități de pregătire a populației și de prevenire ale pompierilor vrânceni

La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Anghel Saligny” al județului Vrancea, în luna noiembrie a acestui an, au fost înregistrate 282 cereri pentru emiterea avizelor, autorizațiilor, acordurilor și pentru asistență tehnică de specialitate. Pe linia securității la incendiu au fost emise 54 avize și 8 autorizații. Totodată au fost emise 5 avize transporturi deșeuri periculoase.
În perioada precizată, au fost efectuate 120 controale pe linia apărării împotriva incendiilor și protecției civile, din care: 40 la operatori economici, 52 la instituții publice, 7 la localități, 1 la construcții/amenajări hidrotehnice, 1 la servicii private pentru situații de urgență constituite ca societăți comerciale și 19 la obiective de investiții.
Pe timpul desfășurării controalelor au fost constatate 541 nereguli pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Din acestea, 41 au fost soluționate operativ pe timpul controalelor. Pentru deficiențele constatate au fost aplicate 500 sancțiuni contravenționale, din care 466 avertismente și 34 amenzi, în cuantum 78.000 lei.
Tot în luna noiembrie, au fost desfășurate 76 activități de informare preventivă, în cadrul cărora au fost instruite 937 persoane. Activitățile de pregătire a populației și de prevenire a situațiilor de urgență desfășurate de personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea sunt cu caracter permanent și au rolul de a crește reziliența comunităților și gradul de siguranță a cetățenilor.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.