Ambasada SUA – Start pentru Loteria Vizelor!!!

De astăzi, 2 octombrie, cei care vor să emigreze în Statele Unite pot participa la Loteria Vizelor. De acest program, lansat de Departamentul de Stat, pot beneficia anul acesta 50.000 de străini.
Înscrierea în program se face prin completarea unui formular, publicat pe site-ul www.dvlottery.state.gov. Data limită este 3 noiembrie.

50.000 de vize

Ca în fiecare an, prin programul Loteria Vizelor (Diversity Visa) pot emigra în Statele Unite străini din anumite ţări şi care au anumite calificări, ce figurează pe formularul de participare. Prima condiţie pentru a avea şanse de a cîştiga este diploma de bacalaureat şi minimum doi ani de experienţă în ultimii cinci într-unul dintre domeniile listate. „Americanii oferă, în fiecare an, 50.000 de vize pe baza cărora se pot obţine ulterior Green Cardul şi posibilitatea de rezidenţă permanentă celor care vor să trăiască şi să muncească în Statele Unite. Programul se adresează naţiunilor care sînt mai puţin reprezentate în America – de exemplu englezii nu pot participa, pentru că sînt suficienţi în SUA, precum şi celor care au anumite meserii“, a explicat, pentru incont.ro, avocatul specializat în imigrări în Statele Unite, Ruslan Bocancea. Potrivit acestuia, cei care participă la Loteria Vizelor trebuie să fie hotărîţi să se mute permanent în Statele Unite.

Solicitanţii sînt sfătuiţi să nu aştepte pînă în ultima săptămînă

Odată încheiat procesul de înscriere, între 2 octombrie şi 3 noiembrie 2012, următoarea etapă importantă începe la 1 mai 2013, cînd participanţii trebuie să verifice pe site, la secţiunea Entrant Status Check (Verificarea Statutului înregistrării), dacă au fost acceptaţi sau nu în program. Din momentul în care au aflat că au fost selectaţi, cei admişi trebuie să meargă la Ambasada SUA pentru interviul în vederea obţinerii vizei pentru America. Avocatul Ruslan Bocancea atenţioneaza că nu toţi cei care au fost selectaţi vor şi primi viză şi Green Card, pentru că de multe ori apar diferite probleme pe parcursul interviului sau în timpul verificării informaţiilor completate în formularul de participare. După obţinerea vizei de la Ambasadă, plecarea în State trebuie să aibă loc în cel mult şase luni, pentru obţinerea rezidenţei permanente.
Solicitanţii sînt sfătuiţi să nu aştepte pînă în ultima săptămînă a perioadei de înregistrare pentru a se înscrie. Cererea foarte mare poate duce la întîrzieri la conectarea online. Nicio înregistrare nu va fi acceptată după ora 12.00 PM, ora de vară a Coastei de Est (GMT-4) a zilei de 3 noiembrie 2012. Participarea la program este gratuită. Guvernul SUA nu angajează consultanţi sau servicii particulare din afară pentru a opera programul DV. Orice intermediari sau alte persoane care oferă asistenţă pentru a pregăti o cerere de participare o fac fără autorizarea sau consimţămîntul Guvernului SUA.

Informaţii, pe pagina de internet a Ambasadei Statelor Unite

Cerinţele de calificare presupun ca solicitantul să îndeplinească atît condiţia de a fi născut într-o ţară care participă la program, cît şi criteriul educaţional, adică să fie absolvent de liceu, cu diplomă de bacalaureat sau în ultimii cinci ani să fi lucrat cel puţin doi ani într-o meserie care se califică. Pentru determinarea calificării pe baza experienţei în muncă se va folosi baza de date O*NET OnLine (www.onetonline.org) a Departamentului Muncii al SUA. Înainte de a trimite o înregistrare la programul DV-2014, solicitanţii sînt rugaţi să consulte instrucţiunile detaliate ale programului care se găsesc pe pagina de internet a Ambasadei Statelor Unite http://romania.usembassy.gov precum şi pe pagina de internet a Departamentului de Stat www.travel.state.gov. Solicitările care se califică vor fi selecţionate în mod aleatoriu de un computer. Toţi participanţii la program pot să verifice statutul solicitării lor pe pagina de internet E-DV la www.dvlottery.state.gov la secţiunea Entrant Status Check, pe baza numărului de confirmare, începînd cu data de 1 mai 2013 şi pînă la data de 30 iunie 2014. Aceasta va fi singura modalitate prin care cîştigătorii din cadrul programului de loterie vor fi înştiinţaţi despre selecţionarea lor în programul DV-2014.

Cei selecţionaţi nu vor mai primi înştiinţări prin e-mail

Departamentul de Stat nu va trimite prin poştă scrisori către cei selecţionaţi în cadrul programului Diversity Visa. Cei care au fost selecţionaţi nu vor mai primi înştiinţări despre selecţionarea lor prin e-mail. Ambasada SUA nu face publică lista cîştigătorilor. Dacă veţi primi un e-mail sau o scrisoare care vă anunţă că sînteţi selecţionat în cadrul programului Diversity Visa şi că, pentru a vi se procesa cererea, trebuie să trimiteţi o sumă de bani prin transfer electronic către o anume persoană din cadrul Ambasadei, luaţi aminte că acel mesaj nu este legitim. Departamentul de Stat nu vă va solicita să trimiteţi bani prin poştă sau prin alte modalităţi de transfer electronic.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.