Asociaţia Potpourri: Un altfel de teatru!!!

Un nou proiect de educaţie culturală non-formală, „scoate la rampă” teatrul şi valoarea lui în formarea tinerelor generaţii. Moderatoarea discuţiilor cu tinerii va fi actriţa Paula Grosu. Proiectul este iniţiat de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret în parteneriat cu Asociaţia Potpourri.

Intitulat „Teatrul + Valoare”, proiectul iniţiat de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret în parteneriat cu Asociaţia Potpourri îşi propune să abordeze prin discuţii aspecte educative care derivă din mediul şi arta teatrală şi care sunt deseori omise sau ignorate.
Paula Grosu, actriţă la Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia” din Focşani, va dezbate diverse subiecte educative care să ofere participanţilor posibilitatea de a-şi exprima propriile păreri cu privire la rolul, statutul, influenţa şi valoarea teatrului în societatea actuală şi în formarea personalităţii tinerilor.
Discuţiile vor avea loc într-un cadru non-formal şi interactiv unde sunt invitaţi tineri din licee şi şcoli postliceale din Focşani dar şi adulţii interesaţi de această tematică educativă. Întâlnirile fac parte din acelaşi proiect de tineret al DJST denumit „Valorile” şi se vor desfăşura la sediul DJTS.
Prima întâlnire va avea loc joi, 24 octombrie, de la ora 13.30.
„Tuturor ne place să mergem la teatru dar de cele mai multe ori uităm bunele maniere sau codul de comportament pe care aceasta activitate socială îl implică. Cum ne îmbrăcăm, cum ne comportăm în sală, cum ar trebui să tratăm actorii, cum ar trebui să privim teatrul şi ce învăţăminte să tragem din această artă care nu este numai artă a frumosului, ci o complexă artă educativă şi formativă este ne-explorată sau înţeleasă prea bine. Sperăm ca printr-o serie de întâlniri cu actriţa Paula Grosu, să învăţăm cu toţii să privim teatrul altfel…cu un mai mare plus de valoare”, afirmă Anamaria Cătănoiu, preşeditele Asociaţiei Potpourri.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.