Astăzi este Ziua Mondiala de lupta împotriva tuberculozei

În Vrancea, Sectia Pneumologie a Spitalului Judetean de Urgenta Sf Pantelimon Focsani este singurul loc din judet care internează și tratează bolnavii de tuberculoza. În această zi Palatul Administrativ va fi iluminat în roșu.

În prezent, în Sectia Pneumologie, sunt internati 22 de pacienți, iar 52 de pacienti primesc tratament de specialitate în regim ambulator. În anul 2022 au fost internati și au urmat tratament 166 pacientii. Toți pacientii diagnosticați cu tuberculoza pot sta internati pe toată perioada tratamentului, care variază între 6-8 luni.

Anual, la nivel global, data de 24 martie marchează Ziua Mondiala de lupta împotriva tuberculozei, având rolul de a atrage atenția asupra cauzelor acestei boli, dar și de a transmite informații referitoare la prevenția și tratamentul acesteia.

Data de 24 Martie a fost aleasa de Uniunea Internațională Împotriva Tuberculozei, în 1982, ca zi internațională dedicata eradicarii tuberculozei, deoarece la 24 martie 1882, bacteriologul Robert Koch a informat oficial comunitatea științifică internațională ca a descoperit bacilul tbc, ceea ce a deschis calea spre diagnosticare, tratament și vindecare.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.