Atenţie cui deschideţi uşa pentru recensământ!

Informaţiile furnizate de respondenţi sunt confidenţiale, iar după încheierea centralizării, formularele de înregistrare se distrug * Cetăţenii trebuie să aibă în vedere că prin înregistrarea CNP-ului se evită înregistrarea dublă *

De azi şi până pe 31 octombrie, pe întreg teritoriul României se va desfăşura Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor. POTRIVIT LEGII, LOCUITORII ROMÂNIEI SUNT OBLIGAŢI SĂ PARTICIPE LA PROCESUL DE RECENZARE. CEI CARE REFUZĂ INTERVIUL CU RECENZORUL ÎN MOD REPETAT RISCĂ O AMENDĂ CUPRINSĂ ÎNTRE 2.000 ŞI 5.000 LEI. Fiecare recenzor va purta o legitimaţie emisă de comisia centrală din Bucureşti. Pentru a verifica dacă persoana care va bate la uşă face parte din lista de recenzori, vrâncenii  pot suna la numărul de telefon 1741 sau 0219201.

Informaţii despre caracteristicile locuinţei şi ale persoanelor

Cînd vor completa chestionarele pe care le au la dispoziţie, recenzorii vor lua în considerare, pentru început, datele generale despre locuinţa persoanei recenzate şi despre clădire, înregistrînd informaţiile pe care cetăţenii le dau cu privire la tipul locuinţei, statutul ei, forma de proprietate şi la dotări. Vor nota dacă gospodăria are bucătărie, baie, sistem de alimentare cu apă curentă, canalizare, modul de încălzire şi racordarea la energie electrică. Pe formularul legat de locuinţă vor fi notate şi datele legate de gradul de confort, respectiv de reabilitarea termică sau prezenţa sistemului de aer condiţionat. În ceea ce priveşte caracteristicile înregistrate pentru fiecare persoană, completarea chestionarelor va necesita informaţii demografice, despre migraţia internă sau externă, date etno-culturale, educaţionale sau economice. Cetăţenii trebuie să declare, de asemenea, şi dizabilităţile pe care le au în desfăşurarea activităţii curente. Este vorba atît despre problemele de vedere sau auditive, cît şi despre cele motrice, de memorare, de comunicare şi de îngrijire proprie.

Patru formulare principale şi trei speciale

Pentru fiecare persoană pe care o au de chestionat, recenzorii vor avea asupra lor mai multe tipuri de formulare. Formularul LGP este cel pentru înregistrarea locuinţei, a clădirii şi a persoanelor. Mai există şi un formular L1, pentru persoanele prezente şi temporar absente, un Formular L2, pentru persoanele plecate pentru o perioadă îndelungată, de cel puţin 12 luni, precum şi un Formular L3, pentru persoanele temporar prezente, venite pentru o perioadă mai mică de 12 luni. Acestea sînt formularele de bază, la care se adaugă alte alte patru chestionare. Formularul P Special este destinat persoanelor plecate din ţară în cadrul misiunilor diplomatice, militarilor sau persoanelor aflate în ţară, însă reţinute pentru cercetări. Există, de asemenea un Formular M, pentru persoanele de 15 ani şi peste, plecate în străinătate, un Formular SCP, pentru spaţii colective de locuit şi pentru persoanele din cadrul lor, şi Formularul SCP listă, pentru spaţiile colective de locuit – persoane temporar prezente. Recenzorii vor trebui să evalueze situaţia în teren şi să aleagă ce chestionare să completeze, în funcţie de situaţie.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.