Bugetul județului Vrancea pentru 2024, votat astăzi!

Consiliul Județean Vrancea a adoptat astăzi, cu unanimitate de voturi, hotărârea privind aprobarea bugetelor proprii ale Judeţului Vrancea pentru finanţarea Unităţii Administrativ – Teritoriale Județul Vrancea şi a instituţiilor publice de sub autoritatea Consiliului Judeţean Vrancea, pe anul 2024.
Bugetul total al județului Vrancea pentru acest an este în sumă de 585.929.000 lei, care cuprinde totalul veniturilor din secțiunea funcționare (226.985.000 lei) și secțiunea dezvoltare (358.944.000 lei). Bugetul alocat secțiunii Dezvoltare reprezintă 61,27% din totalul bugetului, în timp ce bugetul aferent secțiunii Funcționare este de 38,73%.
”Mulțumesc consilierilor județeni pentru votul de încredere acordat, prin adoptarea în unanimitate a bugetului pentru anul 2024. Și în acest an punem accent pe dezvoltarea județului, iar proiectele de investiții rămân o prioritate”, a transmis președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin TOMA.
Bugetul județului Vrancea se va majora în acest an cu venituri suplimentare în cuantum de 85 milioane euro, în urma semnării contractelor de finanțare nerambursabilă pentru mai multe proiecte majore pentru județ: Campusul profesional integrat, liceal și universitar, modernizarea drumului județean 204E Mircești – Ciușlea – Străjescu – Doaga – E85, iluminatul inteligent al drumurilor județene, Parcul Industrial Vrancea și reabilitarea energetică a Palatului Administrativ (Corp A).

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.