Carduri pentru transportul public pe autobuzele din Focșani!

*De la începutul acestui an Transport Public SA a introdus cardul magnetic care treptat va înlocui vechile abonament din carton * În prezent se eliberează patru tipuri de carduri, de culori diferite verde, galben, albastre și roșii destinate diferitelor categorii de călători * Cardurile verzi au 30 de călătorii costă 50 de lei și le poate solicita oricine de la șofer, cardurile galbene au 20 de călătorii, sunt gratuite și se adresează pensionarilor cu venituri sub 1450 de lei, cardurile albastre sunt pentru elevi, costă 67 de lei și au un număr nelimitat de călătorii iar cardurile roșii sunt destinate benficiarilor de gratuități (veteranilor de război, persoane cu handicap etc.) și au un număr nelimitat de călătorii *

 Vechile abonamente vor putea fi utilizate fără probleme de către posesori până la epuizarea numărului de călătorii după care sunt invitați să solicite carduri. Dacă un card de călătorie, indiferent de culoare, este pierdut se poate solicita unul nou, taxa de înlocuire fiind de 5 lei. De asemenea biletele de călătorie sunt disponibile la șoferi.

„A fost foarte mult de muncă cu crearea bazei de date cu elevi, pensionari și beneficiarii de gratuități. Odată terminată această fază reîncărcarea se face mult mai simplu decât înainte pensionarii și beneficiarii de gratuități nemaifiind nevoiți să se deplaseze la noi pentru reîncărcare deoarece aceasta se face automat“, ne-a declarat Ion Diaconu, directorul general al Transport Public SA Focșani.

Cum se folosesc cardurile

La urcarea in autobuz se plasează cardul pe fanta cu lumină albă și sunt posibile următoarele mesaje:

  • Călătoria este validată, apare lumină verde și veți auzi un singur beep. În acest caz dacă aveți card cu număr de călătorii (verde sau galben) pe ecran apare și câte călătorii v-au mai rămas. Dacă, din diferite motive (nu ați văzut mesajul inițial sau pur și simplu din grabă sau greșeală) mai treceți încă odată cardul prin cititor mesajul care apare este „biletul este validat“ și veți auzi 2 beep-uri.
  • Când cardul nu mai are credit pe el (ați uitat să-l reîncărcați) va fi avertisment de lumină roșie iar pe ecran apare validare eșuată. De asemenea se pot auzi 4 beep-uri scurte. În acest caz nu puteți călători decât dacă plătiți bilet la șofer.

Tipurile de carduri de călătorie emise de Transport Public SA Focșani

Cardurile verzi sunt destinate tuturor doritorilor, sunt încărcate cu 30 de călătorii și costă 50 de lei. Acest tip de carduri se pot cumpăra de la șofer și nu sunt nominale. După consumarea călătoriilor, indiferent de momentul din lună, se poate cumpăra de la șofer un alt card verde cu 30 de călătorii. Când cumpărați un card nou este de preferat să-l predați pe cel vechi deoarece Transport Public SA îl poate recicla sau refolosi.

Cardurile galbene sunt încărcate cu 20 de călătorii/lunar și sunt destinate pensionarilor care au venituri sub 1450 de lei/lună. Aceste carduri se reîncarcă automat și nu este nevoie ca persoana care îl deține să se deplaseze la sediul Transport Public SA pentru această operațiune. Dacă din diverse motive nu au fost consumate cele 20 de călătorii dintr-o lună acestea NU se reportează. Cardul este netrasmisibil.

Cardurile albastre sunt destinate elevilor, costă 67 de lei/lună și au un număr nelimitat de călătorii. Sunt nominale iar reîncărcarea se face la sediul Trasport Public SA, la același birou de unde se ridicau vechile abonamente (dna. Marga). Pentru reîncărcare este necesar să știți CNP-ul sau să prezentați cartea de identitate (poate veni oricine și altă persoană în afara elevului să ceară reîncărcarea). O noutate ar fi și faptul că se pot plăti pe mai multe luni, câte dorește solicitantul. Cardul este netrasmisibil

Cardurile roșii sunt destinate benficiarilor de gratuități (veteranilor de război, persoane cu handicap etc.) și au un număr nelimitat de călătorii. Practic odată obținut nu este nevoie să vă mai prezentați la Transport Public SA deoarece vor fi încărcare automat. Cardul este netrasmisibil.

O deosebire importantă față de vechile abonamente este aceea că nu pot urca în autobuz mai multe persoane folosind același card. Pe vechile abonamente se bifau mai multe călătorii, în funcție de câte se solicitau de către posesor. Folosind un card dacă este trecut de mai multe ori prin cititor se taxeaxă o singură călătorie și sunteți avertizat că ați validat deja călătoria.

„Este un progres evident din toate punctele de vedere față de vechiul sistem. Folosid datele furnizate de sistemul electronic știm care sunt perioadele și stațiile mai aglomerate, putem face studii de trafic. Soluția folosită de noi a mai fost aleasă și funcționează cu succes la Craiova și Brăila“, ne-a spus Florin Cășăru, specialistul Transport Public SA responsabil cu implementarea sistemului.

1 Response pentru “Carduri pentru transportul public pe autobuzele din Focșani!”

  1. Toma Ana says:

    Buna ziua!Doresc si eu un card ca acesta!Va multimesc!

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.