Concert AG WEINBERGER la Focșani!!! Concertul Gringo de România la Ateneu pe 12 Mai!!!

* Ateneul Popular ”Maior Gheorghe Pastia” și Rotary Club Varana – Focșani vă invită joi, 12 mai, ora 19:00, la concertul caritabil GRINGO DE ROMANIA, un deliciu acustic susţinut de inegalabilul AG WEINBERGER, Mr. Blues al României! * Informatii şi tichete la tel. 0724 815 134 și de la membrii Clubului Rotary Focșani * Biletele se pot cumpăra și de la agenţia de bilete a Ateneului – Piața Unirii nr.1, program: Luni–Joi 09:00-17:00, Vineri: 09:00-14:00 *

Aşadar, vă propunem să vă luaţi un răgaz, alături de un artist care face diferenţa în muzica live din România şi să fim părtaşi la GRINGO DE ROMANIA, joi, 12 mai, ora 19:00, doar la Ateneul Popular ”Maior Gheorghe Pastia”.

Muzica bună nu are graniţe, nu are vârstă,
ci ne uneşte pe toţi într-un spirit mai bun.

AG WEINBERGER
Mr. Blues al României!

Premiul pentru ”Cel mai bun artist de blues al anului 2015” și Premiul pentru ”Cel mai bun album de blues al anului 2015 – Mighty Business”. Autenticitate, creativitate, sunet viu şi necompromis,
un artist ce aduce melosul şi poveştile secolului trecut, în contemporaneitate.
Deţinătorul celor 7 selecţii pentru nominalizare la Premiile Grammy, cel ce a introdus muzica Blues cântată live în România, decorat cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler (2011),
AG Weinberger vă propune o sesiune muzicală excepţională, o seară de blues şi jazz în spiritul celor mai cuceritoare piese ce au facut deliciul secolului XX. Considerat de către critici Mr. Blues al României, iar de către B.B. King “un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”, el îşi continuă misiunea sa cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credintă pentru a impune muzica bună în viaţa culturală din România.

Anul acesta, concertele sale poarta titlul generic GRINGO DE ROMÂNIA, iar piesele aduse în faţa publicului stau sub semnul celor de colecţie, rar auzite, o selecţie unică de bijuterii muzicale, pe care în Romania doar AG Weinberger le cântă.

Portret AG Weinberger-The Transylvanian Guitar Man
Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, el este o certă autoritate în domeniu. Atitudinea şi gîndirea despre viaţă îl definesc ca fiind ‘întaiul misionar al muzicii Blues’, fiind supranumit de cǎtre critica de specialiate Mr. Blues al României.
În 1998 este invitat la Festivalul BLUESTOCK, fiind singurul artist nonamerican acceptat să participe la celebra manifestare.

În mai 2000, pleacă “în exil cultural” în Statele Unite”, intrând astfel în marea competiţie a pieţei muzicale din America.

În noiembrie 2003, AG Weinberger s-a întors acasa învingător semnând un contract cu o Casă de Discuri americană, Heart And Soul Records.
Nashville Calling, întîiul album american semnat AG Weinberger a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, TN.

”Nashville Calling”, întîiul album american semnat AG Weinberger, a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, iar în 2006 este propus pentru nominalizare la Premiile Grammy, pentru 7 categorii, fiind singurul artist de blues din Romania care a atins o astfel de performanta artistica la nivel mondial.

In 2011 a fost realizatorul şi gazda emisiunii ‘Acadeaua – cea mai dulce emisiune’, difuzata in fiecare duminica seara pe TVR2
Tot în 2011 a fost decorat cu ‘Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler’, de cǎtre Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.

Discografie
– În 1996, AG Weinberger lansează primul album de Blues din România
“Good Morning, Mr. Blues”.
– În 1997 lansează cel de-al doilea album, “Standard Weinberger”. Concertul de lansare de la Sala Radio – susţinut de CONNEX, care a fost televizat pe TVR1 şi vizionat de 6 milioane de telespectatori, a avut menirea de a scoate Blues-ul din underground oferindu-l astfel publicului larg din România. Acest album a obţinut premiul “Cel mai bun disc de jazz al anului ’97” oferit de revista “Actualitatea Muzicală”.
– În 1999, la discografia artistului se adaugă cel de-al treilea album,
“Transylvania Avenue”, înregistrat la Budapesta.
– În 2006 apare în premieră absolută pentru România “Nashville Calling” – primul album al artistului înregistrat şi produs integral în SUA
– In 2008 apare dublul album “Guitar Man vol.1 & vol.2”

Muzică de teatru
O altă activitate de excepţie a lui AG Weinberger o constituie colaborările cu numeroase teatre din ţarǎ, scriind muzica de scenǎ pentru 17 producţii de teatru

Citate din SUA
“Un chitarist foarte bun, dinamic.”
B. B. King

“Zelul de misionar pentru promovarea Blues-ului este evident în toate realizările sale muzicale.”
Revista “Big City Blues Magazine”, Detroit

“Muzică de clasă mondială, cu o aromă unică.”
Cotidianul “Las Vegas Review Journal”

“Este un extraordinar prieten şi un adevărat Bluesman.”
Son Seals

“Un chitarist excelent şi charismatic.”
Brian Spencer, Radio KUNV 91,5 FM, Las Vegas

“În muzica lui, există sinceritate şi o reală pasiune.”
Cotidianul “The Jonesboro Sun”

“Nume cu rezonanţă, cu o muzică bine cîntată, bine înregistrată, bine orchestrată, bine produsă.”
Bruce Iglauer – Casa de Discuri Alligator Records

“Este pur şi simplu un monument al tezaurului muzicii americane, Blues-ul.”
Saptaminalul national american de de divertisment “Call Back Magazine

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.