Concert de gală pentru Zilele Teatrului Municipal Mr. Gh. Pastia!

* Primăria municipiului Focșani organizează un concert de gală Eugen DOGA pentru aniversarea Teatrului Municipal Maior Gheorghe Pastia * Nu vor lipsi turul virtual la care se adaugă și lansarea site-ului www.teatrulmunicipalfocsani.ro * Cel mai important eveniment cultural al toamnei – “Zilele Teatrului Municipal Maior Gheorghe Pastia”- aduce la rampă manifestări de excepție la care sunt invitați români din toate colțurile țării

Evenimentul, organizat de Teatrul Municipal ”Maior Gh. Pastia” sub egida Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Focșani, se va desfășura pe parcursul mai multor zile, în perioada 19-23 noiembrie 2022, în incinta celui mai frumos edificiu cultural al orașului.

“Zilele Teatrului Municipal Maior Gheorghe Pastia” debutează cu deja tradiționalul tur organizat de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Focșani pe care îl vom organiza în zilele de 19-20 noiembrie, de la ora 11.00. Vor fi prezentate principalele obiective culturale și turistice ale Orașului Unirii, urmând ca acesta să se finalizeze cu prezentarea Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia”.

Pe data de 21 noiembrie 2022, de la 11.30, în Foaierul Teatrului Municipal va avea loc lansarea site-ului www.teatrulmunicipalfocsani.ro, platformă online în care se va putea parcurge și turul virtual al monumentului dar, în același timp, va fi vernisată și o expoziție cu documente și fotografii inedite ale filantropului Maior Gh. Pastia.De la ora 18.00 va urma o autentică lecție de istorie și de dragoste de oameni – “Evocarea personalității maiorului Gheorghe Pastia”.

Pe 22 noiembrie 2022, când se aniversează 109 ani de la inaugurarea Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia” focșănenii sunt invitați, de la ora 19.00, la un spectacol de gală, prilejuit de aniversarea a 85 de ani a marelui compozitor Eugen Doga, cel care a dăruit umanității capodopere muzicale universale precum valsul din coloana sonoră a filmului “Gingaşa şi tandra mea fiară” introdus în patrimoniul UNESCO „drept una dintre cele mai frumoase patru creaţii muzicale ale secolului XX.”

În cadrul spectacolului de gală intitulat “Dulcea și tandra mea toamnă” vor evolua artiști de prim rang, invitați ai maestrului:

Fuego (Paul Surugiu), renumit muzician, nume important pe plan național dar și internațional, ale cărui compoziții ating sufletul publicului cu o sensibilitate născută din inflexiunile vocale inconfundabile;

Ianna Novac, “Vocea de aur de peste Prut”, soprana pop-opera deținătoare a numeroase premii naționale și internaționale, care a aniversat 20 de ani de carieră artistică;

Diana Jipa, violonistă, o valoare contemporană a muzicii clasice prin felul în care întețește cu arcușul ei focul lăuntric al melomanilor și o prietenă a Focșaniului;

Ștefan Doniga, pianist important, cu origini vrâncene, mare iubitor al acestor meleaguri și un valoros interpret al pieselor muzicale semnate de maestrul Eugen Doga.

Pe scena Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia” va evolua Orchestra Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian”, sub bagheta magistralului dirijor, Alexandru Ilie, premiat al Concursului Internațional de Dirijat „Felix Mendelssohn”.

De asemenea, Paula Grosu și Sorin Francu, actori de seamă ai scenei teatrului focșănean, vor încânta audiența cu o suită de momente poetice din lirica românească.

Pe data de 23 noiembrie 2022, începând cu ora 19.00 focșănenii sunt invitați la teatru!

În fața publicului actorii Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia” vor juca una dintre capodoperele dramaturgiei naționale, piesa de teatru “Steaua fără nume” de Mihail Sebastian.

O piesă clasică care s-a jucat prima dată în Teatrul de revistă “Alhambra” din București, la 1 martie 1944, având în distribuție corifei ca Marcel Anghelescu, Radu Beligan, Nora Piacentini sau Mircea Șeptilici.

Aventura necunoscutei coborâte din tren într-un oraș de provincie, pentru că nu avea bilet, va fi povestită de actorii: Roxana Lupu – Mona, Adrian Damian – Marin Miroiu, Paula Grosu – Dra Cucu, Sorin Francu – Udrea, Adrian Rădulescu – Ispas, Sorin Frățilă – Ichim, Bogdan Trifan – Pascu, Florin Kevorkian – Grig, Daria Boboc – Zamfirescu și George Costin – Țăranul.

Regia spectacolului este semnată de Sorin Francu, iar scenografia de tânăra focșăneancă Maria Vanessa Beca. Pe parcursul acestor zile, porțile Teatrului Municipal “Maior Gheorghe Pastia din Focșani” vor fi deschise permanent!

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.