Crângul Petrești va fi reabilitat!!! Contractul de realizare a lucrărilor a fost semnat!!!

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, şi directorul ADR Brăila – Luminiţa Mihailov, au semnat, ieri, contractul de finanţare la proiectul „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petreşti şi îmbunătăţirea infrastructurii de acces“ * Se are în vedere și reabilitarea Muzeului Satului și reînființarea Grădinii Zoologice care a funcționat mulți ani într-o locație din Crîng * La evenimentul care s-a desfășurat în sala mare a Consiliului Județean Vrancea, au fost prezenţi prefectul de Vrancea, Nicuşor Halici şi primarul municipiului Focşani, Decebal Bacinschi.

„Am reuşit să finalizăm acest proiect chiar dacă au existat mai multe piedici puse de-a lungul timpului. Vreau să mulţumesc ministrului Dezvoltării Regionale. De asemenea vreau să îi mulţumesc prim ministrului Victor Ponta, care a înţeles că indiferent cine este la putere trebuie să-şi îndeplinească obligaţiile faţă de comunitate. A venit vremea să punem capăt minciunii. Minciuna unor aşa zise cotidiene, minciuna cârcotaşilor care în permanenţă s-au opus acestui proiect şi minciuna unor instituţii pe care oamenii le numesc abilitate în statul român şi mă refer aici la un procuror care a preluat în aserţiunile sale minciunile care au fost vehiculate în tot acest interval de timp. Acest proiect nu este în beneficiul lui Marian Oprişan şi al familiei sale care întâmplător deţine un teren în proximitatea Crângului Petreşti. Achiziţionarea de către Consiliul Judeţean Vrancea a corpului de clădiri situat în Crângul Petreşti şi trecerea în patrimoniul public a celor 53 de hectare de pădure nu au făcut altceva decât să îmbunătăţească patrimoniul public al judeţului şi nicidecum să îi creeze vreo ştirbire sau vreun prejudiciu. Acest proiect va folosi la dezvoltarea municipiului Focşani şi a judeţului Vrancea. Au existat piedici atât din partea colegilor din opoziţie, de la PNL şi PDL de-a lungul timpului, pe de o parte.genesis market invite Pe de altă parte, piedicile puse de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în perioada în care la conducerea ministerului şi a guvernului s-au aflat cei de la PDL“, a declarat Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea.
Prin acest proiect se au în vedere lucrări de amenajare a Crângului Petreşti prin crearea de alei interioare, spaţii pentru promenadă, spaţii de odihnă şi observaţie, dotarea infrastructurii nou create cu mobilier urban, echipamente pentru supraveghere în vederea creşterii siguranţei turiştilor, precum şi crearea şi reabilitarea infrastructurii de utilităţi etc.
Obiectivele specifice sunt: construirea unui circuit destinat traficului pietonal şi cu bicicleta în zona Focsani – Crângul Petreşti, pe o distanţă de 6,5 km, prin crearea de piste pentru biciclete şi trotuare ce vor fi folosite pentru practicarea sporturilor în aer liber; Amenajarea Crângului Petreşti prin crearea de alei interioare, spaţii pentru promenadă, platforme de odihnă şi observaţie acoperite şi neacoperite; Dotarea infrastructurii nou create cu mobilier urban (coşuri de gunoi, împrejmuire etc); Dotarea Crângului Petreşti cu echipamente pentru supraveghere în vederea creşterii siguranţei turiştilor; Crearea şi reabilitarea infrastructurii de utilităţi atât în crâng cât şi de-a lungul căii de acces dinspre municipiul Focşani.
În cadrul acestui proiect suprafaţa totală amenajată va fi 480 500 mp. Totodată, va fi reabilitat DC 144 ce străbate Crângul Petreşti, pe o lungime de 1.235 m, vor fi construite 208 locuri de parcare şi piste biciclete şi jogging pe o lungime de 6,5 km (Focşani- Crâng Petreşti). În cadrul proiectului vor mai fi construite trotuare pe DJ 204E, DC 143 şi DC 144, pe o lungime de 7,3 km, un centru de informare ştiinţifică, alei interioare cu o lungime de 4,7 km, 4 grupuri sanitare independente şi 1 grup sanitar în cadrul Centrului de informare. Proiectul mai precede dotarea cu mobilier urban şi sistem de supraveghere video a întregului perimetru amenajat.
Consiliul Judeţean Vrancea a prevăzut și efectuarea de lucrări de modernizare şi reabilitare a sectorului de drum DJ 204 E intersecţia cu DN2 – Petreşti – Mirceşti, pe o lungime de 6+200 km. Valoarea estimată a lucrărilor este de aproximativ 13.000.000 lei, iar acestea vor consta în: refacerea infrastructurii drumului (strat de balast şi piatră spartă); lărgirea parţială a platformei drumului la 4 benzi (12m), de la km 0+000 la 1+800, intersecţia cu DC 143 spre Vînători. Pe sectorul de la km 1+800 la 4+000, platforma se va lărgi la 10 m, până la ieşirea din satul Petreşti. Pentru realizarea supralărgirii, se vor reloca stâlpii de alimentare cu energie electrică, iar în cadrul proiectului „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petreşti şi îmbunătăţirea infrastructurii de acces”, reţelele de comunicaţii electronice vor fi în subteran, fiind prevăzute cămine de racord; refacerea suprastructurii drumului prin aşternerea a două straturi de mixtură asfaltică şi a unui strat de uzură; lucrări de preluare a apei pluviale pe întregul sector al drumului; lucrări de siguranţă şi semnalizare rutieră.
Prin obiectivul propus şi prin rezultatele ce se vor obţine în urma implementării, proiectul contribuie la realizarea obiectivului Domeniului major de intervenţie 5.2. – „Valorificarea resurselor naturale în scop turistic”. Investiţia se constituie ca un nucleu pentru dezvoltarea turistică, a serviciilor şi revitalizarea economiei locale, una dintre implicaţiile imediate ale implementării unui astfel de proiect fiind reprezentat de dezvoltarea serviciilor şi construcţiilor, creşterea siguranţei turiştilor din zonă, elemente care în timp se vor reflecta în creşterea calităţii şi standardului de viaţă pentru populaţia locală.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.