Crima din biserică: Vrâncenii pe urmele asasinului părintelui Marin!!!

Toate ieşirile din judeţul Vrancea şi municipiul Focşani sunt supravegheate de Poliţie, Jandarmerie şi forţele de Poliţie Comunitară, oamenii legii fiind în căutarea asasinului părintelui Tudor Marin de la Biserica Naşterea Sf. Ioan Botezătorul. O mare de oameni au asistat sâmbătă încremeniţi de durere cum trupul părintelui a fost luat de legişti şi dus la Serviciul de Medicină Legală Vrancea.

Semnalmentele înalt, cu cămaşă neagră, părul vâlvoi şi privirea rătăcită sunt cele mai des auzite cuvinte în Focşani şi judeţul Vrancea, oamenii legii şi mulţi oameni de rând fiind în căutarea ucigaşului părintelui Marin. La această oră toate camerele de luat vederi de pe posibilele trasee urmate de ucigaş au fost deja verificate de poliţişti.
“Facem tot ce se poate şi ce se face în astfel de cazuri. Este o crimă pentru care făptaşul va primi cel puţin 25 de ani de închisoare. Toate camerele de luat vederi de pe posibilele trasee au fost verificate. Părintele a fost lovit o dată la cap şi o dată în inimă”, ne-a declarat procurorul Gheorghe Mihăilă, aflat la faţa locului.
“Vom şti cauza morţii imediat după efectuarea autopsiei”, a subliniat şi medicul legist Igor Bezverhnii, cel care a constatat decesul.
Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a fost luat cu asalt de mulţimea indignată care i-a cerut ca asasinul să fie prins cât mai repede. “Trebuie să înţelegem că a fost ceva izolat, crima fiind comisă de un scelerat, un nebun. L-am informat până şi pe primul ministru Victor Ponta de această crimă, precum şi Ministerul Administraţiei şi Internelor. Oraşul şi judeţul sunt blocate, îl vom prinde. Focşaniul este un oraş liniştit, fără interlopi, noi nu avem astfel de cazuri. Cred că trebuie să scchimbăm sistemul de asigurare a siguranţei cetăţeanului pentru că în ultimii ani au fost luate măsuri care au adus atingere siguranţei oamenilor. Nebunii cu acte nu ar trebui să umble liberi. Pot să vă spun că acest ucigaş nu este cetăţean al judeţului Vrancea”, a afirmat Marian Oprişan.

Unii vrânceni au cerut ca pedeapsă moarte pentru moarte

În Piaţa Unirii au fost şi vrâncenii care au cerut moarte pentru moarte. Spiritele au fost inflamate şi atunci când s-a presupus că asasinul nu este de religie ortodoxă, el venind la biserică cu câteva foi de hârtie pe care notase câteva versete din Biblie. “La faţa locului s-au găsit hârtiile aduse de făptaş”, ne-a confirmat procurorul Mihăilă.

Deja între cei prezenţi la Biserică se discută dacă nu cumva ucigaşul a mai vizitat anterior lăcaşul de cult. “Am auzit că ar mai fi fost la biserică o persoană care corespunde semnalmentelor acestea şi cu altă ocazie dar atunci erau mulţi oameni în biserică. Cred că este vreun sectant cu mintea rătăcită”, ne-a spus Mirela Manu din Focşani, care a cântat o vreme în corul bisericii păstorite de părintele Marin.


“Am venit aici într-un suflet de la Mirceşti când am auzit. Părintele a slujit la noi în comună până la Revoluţie după care a deschis biserica asta pentru credincioşi. Până la venirea părintelui Marin comuniştii foloseau biserica pentru a depozita pancartele folosite la manifestaţiile lor. El m-a cununat, mi-a botezat copilul şi la fel ca mine poate să vă spună multă lume din Mirceşti. A fost foarte iubit şi la noi şi în Focşani”, a adăugat şi Gheorghe Avrămescu.

“A vindecat de singurătate pe multă lume printre care şi pe mine. Comunitatea ştie cât de mult bine a făcut părintele Marin şi tocmai el a păţit aşa ceva. Ucigaşul nu merită nici să fie băgat în pământ”, a spus şi o femeie cu ochii în lacrimi. La ora redactării acestui articol vrâncenii începuseră deja să depună candele aprinse pentru sufletul părintelui Tudor Marin pe treptele bisericii.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.