Drepturile bugetarilor, amânate prin lege!?

* Senatul a adoptat, miercuri, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care sumele câştigate în instanţă de bugetarii care au intentat statului procese după reducerile salariale vor fi plătite eşalonat pe trei ani *

Actul normativ a trecut la o diferenţă de doar zece voturi, 64 de senatori vorând „pentru” şi 54 „împotrivă”. În acest fel deciziile instanţelor din întreaga ţară, prin care bugetarii îşi recâştigau drepturile salariale tăiate în mod abuziv de Guvern, sunt pe punctul de a fi ignorate legal.

Documentul stabileşte că plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului bugetar, devenite executorii pâna la 31 decembrie 2010, se va face în trei tranşe, de 34%, 33% şi 33%, în 2012, 2013, respectiv 2014. Actul normativ încalcă grosolan principiile statului de drept, în condiţiile în care politicul intervine în Justiţie, anulând, practic, deciziile instanţelor din întreaga ţară. La nivelul judeţuilui Vrancea, numeroase cadre didactice au dat în judecată statul român cerând plata salariilor stabilite prin legea majorării salariilor în Învăţământ şi înapoierea celor 25% tăiaţi abuziv din indemnizaţia de concediu. Ordonanţa privind eşalonarea sumelor câştigate în instanţă urmează să fie dezbătută şi de Camera Deputaţilor.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.