Excursii și alte premii la evenimentul „Copilăria – Poarta Visului”

* Primăria Municipiului Focșani și Consiliul Local Focșani au organizat o serie de manifestări pentru cei mai mici dintre focșăneni cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului * Evenimentele derulate în perioada 1-4 iunie 2023 au fost organizate în cadrul unui program special dedicat celor mici, „Copilăria – Poarta Visului”*

Au fost jocuri și competiții sportive, demonstrații de karate, ateliere de facepainting și handmade, festival de coregrafie populară, recitaluri cu tineri artiști talentați din Focșani, concurs de majorete, seri de muzică disco.
Activitatea principală a zilei de 1 iunie a fost Flashmob-ul organizat în Piața Unirii de către Primăria Municipiului Focșani în colaborare cu Asociația Profesorilor de Educație Fizică din Vrancea pentru a promova educația fizică și sportul în aer liber.
Melodia și coregrafia au fost special pregătite pentru acest flashmob de către profesorul – coregraf Elena Murgoci Bălăucă de la Ansamblul Folcloric „Țara Vrancei”, în colaborare cu profesorii Carmen Smeu, Oana Ioan, Doinița Buturugă.
În cadrul evenimentelor dedicate zilei de 1 iunie au fost premiați câștigătorii ediției din acest an a concursului „Cel mai frumos spaţiu verde din jurul şcolii”. Pentru ediția din acest an s-au înscris 13 echipe de la școlile și liceele din Municipiul Focșani. Este un concurs prin care Primăria Municipiului Focșani și Consiliul Local recompensează cele mai frumoase idei de amenajare și înfrumusețare a spațiilor verzi din zona unităților de învățământ din orașul nostru.
Membrii juriului au punctat originalitatea ideilor de amenajare a spațiilor verzi, creativitatea de care au dat dovadă elevii și cadrele didactice din echipe precum și diversitatea materialului dendrologic utilizat. Au fost punctate în special echipele care, prin florile plantate, au dat dovadă de creativitate și au creat oaze de culoare, transformând obișnuitele spații verzi din fața școlilor în grădini frumoase, zone de recreere și bucurie. Clasamentul final a fost întocmit în baza notelor acordate de membrii juriului dar și a votului online exprimat pe rețelele de socializare unde au fost postate fotografii cu spațiile amenajate la fiecare unitate școlară.
La ediția din acest an a concursului „Cel mai frumos spaţiu verde din jurul şcolii” au fost oferite trei premii. Premiul întâi a fost obținut de echipa Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea” din Focșani, cu 78 de puncte. Premiul al doilea a fost câștigat de echipa Școlii Gimnaziale „Anghel Saligny”, care a obținut 72 de puncte. Premiul al treilea a revenit, la o diferență strânsă de următoarele echipe, elevilor și profesorilor Școlii Gimnaziale „Adrian Păunescu”, care a primit 67 de puncte.
Premiul întâi constă într-o vizită de două zile la Alba Iulia, la Festivalul Roman Apulum: Bătălia pentru Dacia. Premiul al II-lea constă într-o excursie de o zi în Vrancea, la Mausoleele Mărăşeşti şi Mărăşti iar Premiul al III-lea constă în intrarea gratuită la o piesă de teatru pusă în scenă de artiștii Teatrului „Municipal Mr. Gh. Pastia” Focșani. Deși a fost oferit doar un premiu III, toți copiii care au participat la acest concurs au fost invitați să participe la piesa de teatru.
Tot în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Copilului, la inițiativa Consiliului Local al Tinerilor, a fost organizat un concurs dedicat echipelor de majorete de la unitățile de învățământ din Municipiul Focșani. Premierea echipelor câștigătoare a avut loc duminică, 4 iunie 2023, în Piața Unirii. Echipele câștigătoare au fost recompensate cu 1.500 lei- premiul I, 1.000 lei – premiul II și 500 lei – premiul III. Câștigătorii concursului au fost : premiul I – Colegiul Național Unirea; premiul II – Școala Gimnazială „Adrian Păunescu”, premiul III – Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu”. Au primit diplomă de participare echipele de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Școala Gimnazială „Ion Basgan” și de la Palatul Copiilor Focșani.
Evenimentele au fost organizate de Primăria Municipiului Focșani în colaborare cu Teatrul Municipal “Mr. Gh. Pastia” Focșani, Ansamblul Folcloric “Țara Vrancei”, Ateneul Popular “Mr. Gh. Pastia” Focșani, Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani, CSM Focșani 2007, Consiliul Local al Tinerilor Focșani, Liceul de Artă “Gh Tattarescu” și Inspectoratul Școlar Județean Vrancea.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.