Finanțare de 20.000 euro pentru Liceul din Vidra !

* Liceul ,,Simion Mehedinți”, județul Vrancea, se numără printre cele opt unități de învățământ din România care vor beneficia de fonduri europene pentru digitalizare, în valoare de 20 de mii de euro *

Grantul obținut de liceul din Comuna Vidra va permite unității de învățământ să investească în infrastructura tehnologică și digitală, să desfășoare module de formare pentru profesori și elevi sau să ofere acces la conținut digital de calitate cursanților și este disponibil ca urmare a inițiativei europarlamentarului PSD Victor NEGRESCU. Proiectul pilot la care a aplicat liceul din județul Vrancea are o valoare totală de 2,4 milioane de euro. Din aproximativ 300 de aplicații, în total, circa 100 instituții de învățământ din Uniunea Europeană vor folosi finanțarea amintită mai sus.

“Prin acest proiect pilot am dorit să ajutăm direct școlile, elevii și profesorii, din zonele rurale, izolate sau cu deficiențe în materie de acces la tehnologie. Mă bucur că, iată, un număr important de școli din România, din comunități izolate, și liceul din Comuna Vidra vor beneficia de aceste granturi ca urmare a inițiativei noastre și îmi propun să continuăm să obținem astfel de finanțări pentru educația din România.

Nu a fost simplu să obținem resursele financiare pentru acest proiect. A trebuit să conving Comisia Europeană, colegii mei din Parlamentul European și să mă asigur că structurile care implementează proiectul vor oferi finanțări și României”, a declarat reprezentantul României în Parlamentul European, europarlamentarul Victor Negrescu.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.