Focșaniul își cinstește eroii!

* Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin TOMA, vicepreședinții CJ – Marian OPRIȘAN și Ionel CEL-MARE, subprefectul Claudia SERAFIMCIUC au participat astăzi, de Ziua Națională a României, la invitația consilierilor locali și a primarului municipiului Focșani, Cristi Valentin MISĂILĂ, la ceremonia de sfințire a monumentului istoric Maior Gheorghe PASTIA din Cimitirul Sudic și a monumentului istoric General Dumitru BENGESCU din cimitirul nordic din Focșani * La eveniment au mai fost prezenți consilieri locali, cadre militare * Cele două monumente funerare semnificative pentru istoria Focșaniului și a Vrancei au fost reabilitate de Primăria Municipiului Focșani pentru a aduce un omagiu celor doi apreciați comandanți din Războiul de Independență (1877-1878) *

În prezența oficialităților a fost oficiată o slujbă religioasă la monumentul funerar al Maiorului PASTIA din Cimitirul Sudic iar primarul Cristi MISĂILĂ a depus o coroană de flori, alături de președintele Consiliului Județean, Cătălin TOMA și subprefectul Claudia SERAFIMCIUC. La aniversarea celor 110 ani de existență a Teatrului Municipal „Maior Gh. PASTIA”, a fost finalizată reabilitarea monumentului funerar Maior Gheorghe PASTIA din Cimitirul Sudic, care fost introdus pe Lista Monumentelor Istorice din România
Tot astăzi a fost depusă o coroană de flori și la „Monumentul Basorelief Zoe și Dumitru BENGESCU” al părinților scriitoarei Hortensia PAPADAT BENGESCU, reabilitat în acest an. Generalul Dumitru BENGESCU a fost ofițer al Regimentului 10 Putna și a luat parte la campania din anii 1877-1878 în luptele de la Grivița, Rahova, Plevna.
„Un gest mic față de eforturile înaintașilor noștri al căror vis – să trăiască ca o singură națiune într-o singură Românie – a fost înfăptuit la 1 Decembrie 1918. O izbândă care nu ar fi fost posibilă fără sacrificiul eroilor noștri căzuți pe câmpurile de luptă, aici, în Vrancea, în Primul Război Mondial!
Tuturor le suntem azi recunoscători și le aducem piosul nostru omagiu. Astăzi, de Ziua Națională a României să ne plecăm fruntea cu smerenie în fața generației care a făcut România Mare! Lor, înaintașilor noștri dar, în egală măsură și generațiilor care vor veni după noi, le suntem datori să păstrăm unitatea națiunii române! Istoria ne-a demonstrat că împreună suntem mai puternici și că doar împreună putem trece peste toate momentele dificile! Așa cum spunea și Nicolae Iorga – “Când un neam întreg gândeşte cu singur gând şi inimile a milioane de oameni palpită de o singură simţire – oare este putere omenească care să-i stea împotrivă? Chiar de-ar fi o astfel de putere vrăjmăşească, înaintea voinţei suverane a milioane de suflete înfrăţite într-un cuget şi o simţire trebuie să se închine!” La Mulți Ani, focșăneni! La Mulți Ani, vrânceni! La Mulți Ani, români!“, a fost mesajul primarului Cristi MISĂILĂ.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.