Fonduri pentru expertizele necesare intabulării pădurilor și terenurilor agricole

Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a aprobat miercuri proiectul de lege privind prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere, proiect a cărui iniţiator este şi deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica.

Proiectul de lege prevede ca expertizele necesare intabulării pentru terenurile şi pădurile din mediul rural să fie plătite cu ajutorul fondurilor europene, respectiv exerciţiul financiar 2014-2020, în timp ce expertizele pentru terenurile şi pădurile de pe raza teritorială urbană să fie plătite în baza unui parteneriat public-privat, în cuantum de 400 lei/proprietate.

“Prin acest proiect de lege care va fi supus aprobării plenului săptămâna viitoare venim în sprijinul celor care au proprietăţi. De multe ori valoarea expertizelor poate fi chiar mai mare decât valoarea proprietăţilor. Creăm facilităţi pentru proprietari şi, în acelaşi timp, responsabilizăm ministerele să deschidă noi axe de finanţare şi să facă absorbţie de fonduri europene”, a explicat deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.