Fonduri PNRR pentru Cîrligele și Ciorăști!

* Primarul comunei Cîrligele, Ștefan Moscu a inclus în PNRR șapte proiecte de investiții în valoare de aproximativ 2 milioane de euro * Primarul comunei, Nicolae Braicău, a semnat două contracte de finanțare care au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în valoare de 34,7 milioane lei *

Spre dezvoltarea comunei Cârligele, vor fi incluse şi aprobate în PNRR șapte proiecte de investiţii, a căror valoare totală este de aproximativ două milioane de euro. Prin punerea în practică a acestor proiecte, se va reduce consumul de energie electrică și energie termică pentru sediul primăriei, al grădiniţei și al școlii din satul Cârligele, se vor efectua lucrări de reparaţii capitale la clădirea „Şcolii Vechi”, se vor monta staţii de reîncărcare a autovehiculelor electrice și va fi implementat un sistem de supraveghere video în toată comuna Cârligele, care va avea ca scop ridicarea gradului de siguranță al cetățenilor!

* Comuna Ciorăști primește fonduri PNRR prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny *

Primarul comunei, Nicolae Braicău, a semnat două contracte de finanțare care au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Contractele vizează reabilitarea și modernizarea străzilor de interes local din comună, precum și înființarea, modernizarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare.

Astfel, prin intermediul proiectului “Modernizare drumuri de interes local II, comuna Ciorăști, județul Vrancea”, care are o valoare totală de 4.122.829,84 lei (inclusiv TVA), vor fi asfaltate un număr de 7 străzi pe o lungime de 3,4 km în satele Codrești, Spătăreasa, Satu Nou și Salcia Nouă din comuna Ciorăști.

Un alt contract semnat este pentru ”Înființare Sistem de Canalizare a Apelor Uzate în Comuna Ciorăști, Județul”. Proiectul are o valoare totală de 30.249.424,87 lei (inclusiv TVA), bani pe care administrația locală din Ciorăști îi va utiliza pentru construirea unei rețele de canalizare care se va întinde pe toată lungimea drumurilor naționale 23A și 23B de pe raza comunei. Întreaga rețea de canalizare va avea o lungime totală de 19,54 km și o lungime de 6,8 km de conductă de refulare. La finalizarea proiectului, 28 de străzi din satele Ciorăști, Satu Nou, Salcia Nouă, Spătăreasa, Mihălceni, Salcia Veche și Codrești vor beneficia de un sistem de canalizare nou.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.