HALICI: „Îi recomand președintelui PNL, Cătălin TOMA să-și facă curățenie în propria curte“

* Reacția prefectului vine la o zi după ce deputatul Ion ȘTEFAN, fost membru PNL, a anunțat că a făcut o plângere penală împotriva unor foști colegi de partid * Ion ȘTEFAN a afirmat că el și prefectul HALICI sunt acuzați de corupție unii membri PNL * Acesta a mai adăugat că a fost amenințat cu moartea și a depus o plângere penală la parchet * Prefectul HALICI spune că s-a ajuns prea departe și cere poliției să investigheze relațiile unor consilieri județeni cu capi ai lumii interlope *

„Ca prefect al Județului Vrancea, urmăresc cu atenție evenimentele din spațiul public. Fapt pentru care, consider că jocul politic trebuie să se desfășoare între anumite limite de decență, iar cei implicați trebuie să le respecte, dincolo de rivalitățile și orgoliile care îi mână în luptă.

Ca reprezentant al Guvernului, cu atribuții în vegherea respectării legii în județul Vrancea, nu tolerez escaladarea disputelor, fie și între foști colegi dintr-un partid precum PNL, la nivelul amenințărilor cu moartea, a șantajului și a calomniilor.

Sunt instrumente de presiune la care apelează membrii clanurilor mafiote și infractorii, nu politicienii. Iar lucrurile sunt cu atât mai grave cu cât cei care recurg la astfel de intimidări, specifice mediului interlop, se ascund în spatele unor identități false, pe rețelele de socializare, asumate de persoane sau cu atât mai mult de cei care au funcții politice ori administrative!

Consider că s-a ajuns prea departe și, drept urmare, având în vedere că există mai multe plângeri penale, mă aștept ca instituțiile statului, poliția și parchetul, în primul rând, să acționeze pentru identificarea cu prioritate a celor care, ascunși în spatele unor identități false sau reale, amenință, șantajează și calomniază.

De asemenea, solicit poliției să investigheze cu multă atenție relațiile dintre anumiți consilieri județeni și capi ai lumii interlope locale. Nu vreau să se repete situațiile din anii trecuți când politicieni aflați în funcții publice transmiteau interlopilor din Vrancea date despre anchetele care îi vizau, extrase din informările la care aveau acces prin natura funcțiilor pe care le ocupau.

Pe de altă parte, îi recomand președintelui PNL, Cătălin TOMA, și Consiliului Județean să-și facă curățenie în propria curte și să-i înlăture pe acei colaboratori ai săi, care fac infracțiuni, precum cele enumerate mai sus, sancționate de legea penală. Cu siguranță, Cătălin TOMA îi cunoaște foarte bine – numele lor fiind notorii în spațiul public – iar protejându-i și menținându-i în funcții publice sau politice, aproape de el, nu face decât să le încurajeze comportamentul infracțional.

În plus, ca partener în coaliția de guvernare, mă aștept să se delimiteze de aceste tipuri de comportament și oameni care abordează astfel de comportamente!

Știm cu toții, cât ține Cătălin TOMA la aparențe și cât de mult plătește pentru a le păstra“, afirmă prefectul Nicușor HALICI într-o postare pe social media.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.