Încep protestele și salariații din Protecția socială! Specialiștii DGASPC Vrancea merg la mitingul de marți de la București!

* Angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, membri ai Sindicatului Dreptatea se alătură acțiunii demarate de Federația COLUMNA care va organiza marți, 29 august 2023, în intervalul orar 11.00-13.00, miting de protest în Piața Victoriei din București * Protestele celor peste 2.000 de salariați din Administrația Publică și Asistența Socială, vizează efectele devastatoare ale proiectului de ordonanță de urgență ce se află actualmente pe masa Guvernului *

„În sistemul de asistență socială sunt peste 12.000 de posturi vacante, care nu au fost ocupate datorită salariilor neatractive oferite de sistem și din vina Guvernului care a blocat aceste angajari prin ordonanță de urgență. În ciuda acestor fapte, toate controalele efectuate în centrele de asistență socială din ultima perioadă, au trasat ca măsură urgentă, angajarea de personal.
În cele două întâlniri avute la Guvern, am reiterat inclusiv discuțiile anterioare referitoare la efectele benefice ale renunțării la aceste măsuri, atrăgând atenția că, prin desființarea tuturor posturilor vacante, se crează premisele apariției ”azilelor groazei” și în sistemul public de asistență socială.
Pentru Administrația Publică, Guvernul propune disponibilizări masive și desființarea unor instituții esențiale, motivând sec, faptul că au sub 50 de salariați, aruncând în nesiguranță soarta a mii de salariați în ceea ce privește viitorul și plasând în incertitudine modul în care cetățenii vor avea acces la noile servicii publice reorganizate și ineficiente. Pe de altă parte, activitatea comunelor va fi paralizată în integralitate, întrucât, prin dispariția funcțiilor de conducere intermediare, vor fi condamnate să funcționeze ca niște armate formate numai din generali și soldați, nemaiexistând ierarhie pe planul managementului instituțional.
Este inadmisibilă și sfidătoare nepăsarea cu care Guvernul tratează cele două sectoare de activitate, refuzând constant să primească orice fel de argumente, bazate pe date reale, venite din cele două sisteme, care cu siguranță vor intra în colaps și vor oferi servicii de proastă calitate prin lipsa acută a personalului.
Prezența noastră în piață, a sindicatelor care reprezintă angajații asistenței sociale din 22 de județe, respectiv salariații din peste 1.500 de comune din România, va fi argumentul federației în fața Guvernului, pentru a schimba aceast proiect de ordonanță a ”disciplinei economico-financiare”, spune comunicatul de presă al DEPARTAMENTULUI DE COMUNICARE AL FEDERAȚIEI COLUMNA.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.