Interes mare pentru Planul Urbanistic General al Focșaniului! TOMA și HALICI au stat, pe rând, pe același scaun! :-)

* Primăria Municipiului Focșani a organizat, ieri, o dezbatere publică a proiectului Planului Urbanistic General (PUG) și a Raportului de Mediu în vederea obținerii Avizului de Mediu din partea Agenției de Protecția Mediului (APM) Vrancea * După obținerea avizului de mediu, PUG-ul Municipiului Focșani urmează să fie depus pentru a obține avizul final al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Ulterior, urmează să fie transmis pentru avizare către Consiliul Județean și să fie supus aprobării consilierilor din Consiliul Local Focșani * La dezbaterea publică au participat și președintele Consiliului Județean Vrancea – Cătălin TOMA și prefectul județului – Nicușor HALICI *
Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă a subliniat că Planul Urbanistic General este un document așteptat de foarte mulți ani și care constituie baza legală pentru realizarea programelor şi acţiunilor de dezvoltare ale Focșaniului.
„Proiectul PUG-ului cuprinde viitoarele investiții care vor fi realizate în Municipiul Focșani, precum tronsonul de autostradă A7, Centura de nord care va uni DN2D cu E85 dar și cele două străpungeri prin care se va asigura legătura între intersecția străzilor Cuza Vodă și Mărășești cu Calea Moldovei, respectiv a străzii Militari cu strada Anghel Saligny“, spune primarul Cristi MISĂILĂ.

„Consider că este deosebit de important să avem acest document actualizat și la nivelul municipiului Focșani pentru că realitatea și vremurile s-au schimbat, orașul este într-o continuă dezvoltare și extindere și, prin intermediul PUG-ului, putem veni în întâmpinarea nevoilor de dezvoltare, corelat cu integrarea celorlalte proiecte de infrastructură națională, precum autostrada 7 și Centura de Nord.
Acest document, în forma propusă, rezolvă și o veche problemă a municipiului, acel necesar de spațiu verde pe care autoritatea locală o rezolvă prin atragerea în intravilan a mai multor suprafețe, ajungându-se astfel, de la 26 la aproape 36 m.p. de spații verzi/cap de locuitor. Ca reprezentant al Guvernului, am toată deschiderea pentru toate UAT-urile și autoritățile publice locale și vă asigur, așa cum o fac de fiecare dată, că voi face tot ceea ce ține de mine ca proiectul să ajungă pe masa Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru a putea fi prelucrat și introdus cât mai rapid la avizare.
‼️Fac un apel pe această cale către toți decidenții: să regăsim toată capacitatea și să avem în vedere mai ales interesul comun al focșănenilor astfel încât anul acesta să avem un PUG aprobat la nivelul municipiului Focșani!“, a adăugat și prefectul județului Vrancea, Nicușor HALICI.

În cadrul dezbaterii publice, reprezentanții APM Vrancea au menționat că documentul respectă condițiile legale și mai este nevoie doar de câteva clarificări în Raportul de Mediu, prin care să se țină cont de ultima variantă a proiectului PUG-ului.
Noul PUG va rezolva problema spaţiului verde din Municipiul Focșani deoarece, prin atragerea în intravilan a zonelor cu pășune și transformarea în spații verzi, municipiul nostru va avea un intravilan de peste 3108,4 hectare. În cadrul acestuia au rezultat 35,3 metri pătrați de spațiu verde/locuitor, faţă de un minimum de 26 metri pătrați, cât cer reglementărilor europene în vigoare și triplu față de media actuală a spațiului verde din Focșani, de aproape 10 metri pătrați de spațiu verde/locuitor.
De asemenea prin noul PUG se propune atragerea în intravilan a unor zone precum Vlad Țepeș, Militari, Mândrești și zona de nord a municipiului pentru a veni în sprijinul locuitorilor care au construit anexe ale exploatărilor agricole în extravilan și care acum nu pot obține niciun document de identitate pentru că nu locuiesc pe o stradă ci pe un teren identificat cu tarla și parcelă.
O noutate introdusă prin noul PUG este delimitarea clară a zonelor de protecție pentru clădirile monument istoric prin introducerea unor zone perimetrale bine definite unde va fi nevoie de avizul Direcției Județene pentru Cultură Vrancea

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.