Istoria pe înțelesul copiilor

* Copiii de la mai multe școli din Focșani au umplut astăzi cu entuziasmul și energia lor sediul Galeriilor de Artă, unde a avut loc evenimentul „Istoria pe înțelesul copiilor”, dedicat Zilei Internaționale a Cărții pentru Copii, organizat de Muzeul Vrancei, cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea *

Elevii, însoțiți de cadre didactice, au asistat la lansarea colecției de cărți ”Istoria pe înțelesul copiilor”, din care primele cinci sunt dedicate celor mai cunoscute personaje din istoria Vrancei: Măriuca ZAHARIA, Ecaterina TEODOROIU, Grigore IGNAT, Ion ROATĂ și Gabriel PRUNCU. Lucrările se adresează elevilor din clasele I-IV și au fost redactate într-un vocabular „pe înțelesul copiilor”.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin TOMA care a participat la eveniment împreună cu vicepreședintele Ionel CEL-MARE, i-a invitat pe copii să spună ce cred ei că este reprezentativ pentru județul Vrancea. ”Vă invităm să descoperiți istoria acestor locuri, care este legată de identitatea noastră. Aveți un județ cu care vă puteți mândri și, prin grija profesorilor și părinților voștri, veți reuși să împărtășiți din istoria Vrancei”, a spus Cătălin TOMA.

Managerul Muzeul Vrancei, Romeo Valentin Muscă, a menționat că va avea loc o caravană prin județ, pentru ca toți copiii să aibă acces la această colecție de cărți istorice pentru copii.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.