ITM Vrancea a luat constructorii la puricat

* Inspectoratul Teritorial de Munca Vrancea a desfășurat în perioada 08 – 15 iunie 2023 Campania naţională pentru identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor * Inspectorii de muncă au aplicat 18 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 34.500 lei.

Obiectivul principal ale campaniei de control s-a axat pe identificarea angajatorilor care folosesc personal fără forme legale de angajare și determinarea acestora să încheie contracte individuale de muncă în vederea diminuării consecințelor sociale și economice negative ce derivă din eludarea prevederilor legale incidente in vigoare precum și identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor și a tinerilor. Un alt obiectiv esențial al acestei campanii naționale de control l-a reprezentat creșterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă. Totodată a fost verificat modul de respectare a salariului minim specific în acest domeniu.

Inspectorii de muncă angrenați în desfășurarea acestei campanii au efectuat 20 de acțiuni de control în urma cărora au fost constatate 32 neconformități față de prevederile legale pentru care au fost dispuse măsuri obligatorii de intrare în legalitate cu termene stricte de realizare. Inspectorii de muncă au aplicat 18 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 34500 lei.
Totodată a fost identificată o persoană care desfășura muncă nedeclarată, pentru care s-a dispus agentului economic măsura întocmirii și înregistrării contractului individual de muncă si plata contributiilor ce deriva din executarea acestuia.
Reamintim angajatorilor obligația de a păstra la locul de muncă o copie a contractului individual de muncă pentru salariații care prestează activitate în acel loc și evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat , cu evidențierea orelor de începere și de sfârșit ale programului de lucru și de a supune controlului inspectorilor de muncă aceste documente.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.