Lucrările de refacere ale DN2N la Chiojdeni sunt gata!

* Prefectul județului Vrancea, Nicușor HALICI anunță că au fost finalizate lucrări de refacere a două tronsoane de drum de pe DN 2N, în comuna Chiojdeni, afectate de alunecări de teren, au fost finalizate *
Astfel la km 43, a fost refăcut drumul pe o lungime de 263 m, între km 43+154 – 43+417, lățime a părții carosabile de 8 metri. Pe această porțiune a fost refăcut zidul de sprijin, compus din 222 de coloane, s-a construit un podeț tip P2 cu 2 + 2 elemente capăt tip CP2+CP2, iar pentru structura rutieră a fost așternută o mixtură stocabilă. Valoarea totală a lucrării este de 16.936.034 lei, fără TVA.

De asemenea, tot pe DN 2N, la km 39+345-39+458, pe tronsonul de drum afectat a fost turnată o nouă fundație cu 103 piloni forați, rigolă acostament pe partea stângă, șanț betonat pe partea dreaptă, cu tubulatură dren și cămine vizitare, fiind amplasat totodată şi un parapet metalic greu. 𝐕𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐝𝐞 𝟔.𝟖𝟖𝟎.𝟓𝟖𝟕 𝐥𝐞𝐢, 𝐟𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐓𝐕𝐀, 𝐛𝐚𝐧𝐢 𝐚𝐥𝐨𝐜𝐚𝐭̦𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐌𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫, 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐂𝐍𝐀𝐈𝐑.

În același timp, având în vedere riscul ridicat de producere a alunecărilor de teren, în prezent este în derulare o altă lucrare pe DN 2N km 41, în localitatea Chiojdeni, care urmărește construirea unui zid de sprijin cu lățimea de 90 m și înălțimea de 1,5 m, un alt zid de sprijin cu piloți pe coloane forate cu înălțimea de 20 m. Numărul total al piloților utilizați va fi de 96, iar în continuare vor fi utilizate rigole betonate – 118 ml, rigolă de acostament – 120 ml și o nouă structură rutieră. Lucrările se vor desfășura pe o perioada de 6 luni, iar 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬𝐞 𝐯𝐚 𝐫𝐢𝐝𝐢𝐜𝐚 𝐥𝐚 𝐬𝐮𝐦𝐚 𝐝𝐞 𝟏𝟔.𝟔𝟕𝟗.𝟑𝟐𝟓 𝐥𝐞𝐢, 𝐟𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐓𝐕𝐀.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.