Mesajul preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan cu ocazia zilei de 6 august

Astazi se implinesc 96 de ani de la luptele purtate de Armata Romana in Primul Razboi Mondial la Marasti – Marasesti – Soveja – Oituz. Mai multe manifestari au avut deja loc la Mausoleul Marasesti unde se afla osemnitele ostasilor care au cazut in lupta. Tot cu această ocazie a avut loc maratonul numit generic “Pe aici nu se trece!”, dupa deviza ostasilor romani in luptele pentru apararea teritoriului Romaniei. Nu au lipsit depunerile de coroane, o slujba religoiasa iar in Piata Unirii din Focsani este organizata incepand cu ora 20.00, o expozitie militara. Evenimentul se va incheia cu retragerea cu torte aprinse a militarilor din cadrul unitatilor din Vrancea.

“6 august genereaza emotii in toata lumea. In aceasta dimineata am primit un mesaj din Ontario, Canada de la domnul Liviu Aurel George Stefanescu care isi aminteste cu drag despre eroii care au luptat in Primul Razboi Mondial. Iata mesajul de peste ocean: “Buna ziua domnule Oprisan Marian, presedintele Consiluilului Judetean Vrancea. Cu ocazia comemorarii luptelor de la 6 August din Primul Razboi mondial urez celor din Vrancea multa sanatate si prosperitate si poate sa nu uite de aceste evenimente. Se intimpla ca bunicul meu, capitanul de cavalerie Ioan Georgescu, in Primul razboi Mondial a fost ranit, primind un glont in cap la Marasti. Nu i s-a putut extrage si a trait pina la 80 de ani cu el. A fost atasat al Armatei Romane pe linga Comandamentul Francez. Eu fiiind copil veneam vara la ei si locuiam linga Liceul Unirea unde, de obicei, se faceau exercitiii cu blindate si camioane in vederea acelei zile in August”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan.

6 august 2013 – inca un motiv pentru ca noi toti sa aducem omagiul nostru eroilor cazuti pe Campul de Batalie Marasti-Marasesti-Oituz.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.