Militarii au sărbătorit Ziua Eroilor!

* Militarii Garnizoanei Focșani au comemorat, pe 25 mai 2023, de Ziua Eroilor, sacrificiul înaintașilor, aducând un pios omagiu celor care și-au dat viața pentru independența și unitatea poporului român, dar și celor care au căzut la datorie în teatrele de operații recente * Cum era de așteptat politicienii au dat năvală, din nou, la evenimetele organizate la Mausoleul Eroilor din Focșani, Odobești, Panciu și Fitionești *

În semn de recunoștință veșnică și pentru a le păstra vie amintirea, militarii au participat la ceremoniile militare și religioase organizate la monumentele eroilor din localitățile Focșani, Odobești, Panciu și Fitionești pe lista oficialităților participante aflându-se prefectul Nicușor HALICI, președintele Consiliului Județean Vrancea – Cătălin TOMA, primarul mun. Focșani – Cristi MISĂILĂ, șefi de instituții, consilieri județeni și locali, politicieni de toate culorile. „Eroii nu ne cer decât să NU le uităm faptele, să NU ne pierdem curajul, iar împreună, militari şi civili deopotrivă, să avem grijă ca sacrificiul lor să nu fi fost în van! Glorie eternă eroilor neamului!“, a fost mesajul militarilor.

„Hristos s-a Înălțat! În Sfânta Zi a Înălțării Domnului ne închinăm, îi pomenim și rostim azi o rugăciune pentru cei care vor rămâne pe veșnicie în memoria colectivă drept eroi ai neamului românesc, de la generali la soldați, toți cei care au luptat pentru apărarea țării și a neamului românesc. Din iubire de ţară, au îmbrăţişat moartea, dar astfel au devenit nemuritori.
Nu trebuie să uităm că libertatea de care astăzi ne bucurăm cu toţii a fost plătită cu preț de sânge. A fost posibilă cu sacrificiul a sute de mii de oameni, bărbați, femei și copii care au luptat pentru familie, limbă, patrie, dreptate și adevăr. Pentru că, cine poate fi numit erou dacă nu acela care a făcut supremul sacrificiu?
Eroi cunoscuți si necunoscuți s-au jertfit pentru ca noi, astăzi, să avem un nume și o istorie scrisă și rostită în limba română, iar datoria noastră este de a păstra ce am moștenit, de a duce la îndeplinire idealurile bunilor și străbunilor noștri și de a le transmite pe toate acestea mai departe fiilor, nepoților si strănepoților noștri.
Şi în timp ce ne exprimăm recunoștința faţă de eroii neamului românesc, să facem ca sacrificiul lor să nu fie în zadar şi să-i onorăm zi cu zi, prin faptele noastre. O nație care nu își cunoaște bine trecutul și nu le dă cuvenita cinstire celor care au făcut posibil prezentul nostru efemer, nu poate construi un viitor solid!
Am adus un omagiu la Mausoleul Eroilor din Focsani, alături de primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, la Cârligele alături de primarul Stefan Moscu, unde se serbează și ziua comunei, la Odobești alături de primarul Daniel Nicolaș și la Păulești, unde s-a serbat și ziua comunei natale, alături de primarul Dănuț Soare!
Am depus o coroană la monumentul eroilor de la Păulești, unde este menționat și străbunicul meu mort la Cotul Donului, Sublocotenent Pavel Roiniță.
Slavă și recunoștință veșnică, Eroilor Neamului Românesc!“, a spus prefectul județului Vrancea – Nicușor HALICI.

”Permiteți-mi să îmi exprim recunoștința pentru ziua de astăzi. Este ziua Înălțării, dar și Ziua Eroilor, cei care reprezintă identitatea noastră și istoria acestui frumos loc. Trebuie să arătăm că a meritat efortul înaintașilor noștri pentru ca noi astăzi să vorbim despre o Românie independentă, democratică, în NATO și în UE”, este mesajul transmis de președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin TOMA, care a participat la evenimentul organizat de primăria ODOBEȘTI.

Primarul Municipiului Focșani – Cristi MISĂILĂ a depus și el, împreună cu reprezentanți din partea Primăriei și Consiliului Local Focșani, o coroană de flori în cinstea celor căzuţi de-a lungul veacurilor luptând pentru Credinţă, Libertate, Apărarea Țării şi Întregirea Neamului. Edilul a vorbit celor prezenți despre însemnătatea acestei zile, când sărbătorim nu doar momentul Înălțării Mântuitorului nostru, ci și Ziua Eroilor, așa cum s-a stabilit după Primul Război Mondial, în semn de recunoştinţă față de cei care şi-au dat viaţa pe fronturile de luptă pentru făurirea României Mari şi Unirea românilor într-un singur stat. Atunci, prin Decretul-Lege din 4 mai 1920, Ziua Eroilor a fost decretată sărbătoare naţională pentru a fi celebrată în Ziua Înălţării.
Primarul Misăilă a arătat că, „precum noi suntem legați, prin rugăciune și credință, de Domnul Iisus Hristos, așa și față de eroi suntem pe veci legați, căci lor le datorăm TOT ce astăzi avem! De aceea se cuvine ca din neam în neam, până când va fi să fie picior de român pe acest pământ, să îi pomenim și să ne rugăm pentru ei!”
„Iar dacă Mântuitorul s-a înălțat în cea de-a patruzecea zi la dreapta Tatălui, la fel și cei pe care îi cinstim azi s-au ridicat, prin martiriul lor, la înălțimea sfinților și a tuturor celor care ne-au arătat că “Eroi au fost, eroi sunt încă / Şi-or fi în neamul românesc! / Căci rupţi sunt ca din tare stâncă / Românii orişiunde cresc! Vă mulțumim pentru curajul vostru și vă suntem de-a pururi recunoscători pentru sacrificiul pe care l-ați făcut pentru Țară și Popor!
Bunul Dumnezeu să vă odihnească sufletele, iar noi să trăim în liniște și pace astfel încât să vă cinstim cu mândrie și onoare!”, a fost mesajul primarului municipiului Focșani, Cristi MISĂILĂ.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.