Panciu: Cursuri de calificare/ recalificare profesională pentru meseria de cameristă și cea de lucrător comercial

Primăria Orașului Panciu promovează proiectul „Calificarea, un catalizator al succesului!”, confinanțat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 6 „Promovarea Incluziunii Sociale” , Domeniul Major de Intervenție 6.2.

Grupul țintă al proiectului este reprezentat de un număr de 540 de persoane, dintre care 165 de persoane de etnie romă,152 persoane cu dizabilități, 80 tineri care părăsesc sistemul instituționalizat de protecție a copilului, precum și de 116 femei și 27 persoane din alte grupuri vulnerabile. Aceștia urmează cursuri de calificare/ recalificare profesională pentru meseria de cameristă și cea de lucrător comercial. Luni, 27 aprilie 2015, cea de-a doua serie de cursanți a început stagiul de pregătire teoretică în cele două meserii. Modulul teoretic va avea o durată de patru săptămâni și el va fi urmat de practica desfășurată, după caz, în unități comerciale și în campusuri hoteliere.
Primarul Iulian Nica a precizat că proiectul se bucură de un real interes din partea cetățenilor orașului Panciu, dovadă fiind numărul mare al celor care au aplicat pentru cele două cursuri.
„Oamenii sunt interesați să se perfecționeze în două meserii foarte cerute pe piața muncii, cea de lucrător comercial și cea de cameristă. Cursanții beneficiază de cea mai bună pregătire, sunt îndrumați cei mai buni formatori și vor beneficia de cele mai moderne mijloace de asimilare a cunoștințelor. La finalizarea stagiului de pregătire, cu siguranță că toți cei care au urmat aceste cursuri vor fi capabili să-și găsească un loc de muncă în domeniu“, afirmă Iulian Nica.
Acesta a adăugat că, în viitor, Primăria Orașului Panciu va implementa și alte proiecte de formare profesională cu finanțare europeană. „Pe măsură ce se vor deschide noi linii de finanțare, Primăria Orașului Panciu va iniția și alte proiecte utile persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, oferindu-le, astfel, posibilitatea calificării / recalificării în meserii căutate pe piața muncii“, a mai declarat Iulian Nica.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.