Presedintele PDL Vrancea, Alin Trasculescu, urmarit penal de DNA pentru trafic de influenta si instigare la fals in acte si la spalare de bani. Ministerul Justitiei a solicitat Camerei Deputatilor ridicarea imunitatii!

Deputatul PDL de Vrancea Alin Trasculescu a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie dupa ce a fost prins in flagrant, sambata seara, la Focsani, in timp ce primea bani de la un om de afaceri, informeaza Mediafax citand surse judiciare. Intr-un comunicat transmis presei, DNA informeaza ca deputatul PDL Trasculescu este cercetat penal pentru trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri si instigare la spalare de bani. Potrivit procurorilor anticoruptie, seful PDL Vrancea a solicitat de la denuntator, printr-o parte terta, mai intai suma de 50.000 de euro, majorata mai apoi la 150.000 de euro, pretinzand ca poate sa intermedieze aprobarea unor proiecte de investitii prin PNDI, program gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.
Sursa Hotnews.ro

Cine este Alin Trasculescu, primul parlamentar roman prins in flagrant de DNA in timp ce lua mita

Alin Silviu Trasculescu (38 de ani), de profesie inginer, se afla la primul mandat de deputat si este candidat pentru cel de-al doilea mandat la alegerile de luna viitoare (in colegiul 5 Marasesti). A candidat de doua ori, fara succes, la functia de primar al orasului Focsani (in 2008 si 2012). Realitatea Tv sustine, citand surse politice, ca Trasculescu, actual lider al PDL Vrancea, si-ar fi negociat, in aceasta perioada, o posibila trecere in tabara USL.

S-a nascut la 04.09.1974 in Odobesti (Vrancea), este casatorit si are doi copii.

Alin Trasculescu este de profesie inginer (a absolvit Universitatea “Transilvania” Brasov, Facultatea de Mecanica, Specializarea Autovehicule Rutiere).

In perioada 1998-2001 a fost inginer, apoi administratorul S.C TSGM Dollar Prod SRL Focsani (2001-2002) si director de vanzari la SC Scorpion Exim SRL Focsani (2002-2004).

In perioada 2004-2008 a fost directorul Registrului Auto Roman, Reprezentanta Vrancea.

In iunie 2008, Trasculescu a fost ales consilier local si viceprimar al Focsaniului, insa a renuntat la aceste functii pentru un loc in Parlament.

In legislatura 2008-2012, Trasculescu a avut 27 de initiative legislative (patru dintre ele transformandu-se in legi), 20 de luari de cuvant in plen si 5 intrebari si interpelarari.

Potrivit declaratiei de avere, Trasculescu nu detine cladiri sau terenuri, ci doar trei autoturisme, precum si bijuterii si obiecte de arta in valoare de 35 de mii de euro. El are si un credit de 11 mii de euro la Banca Unicredit Tiriac din Focsani, contractat in 2006 si scadent in 2016.

In anul 2011, Alin Trasculescu a realizat, potrivit declaratiei de avere, doar venituri din salariul de deputat (63.634 lei). Sotia sa, Anamaria Trasculescu, a realizat, de asemenea, doar venituri din salariu (42.000 lei) fiind angajata la Banca Unicredit Tiriac Bucuresti.

Ce ne spune Comunicatul DNA

11 noiembrie 2012
Nr. 817/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție efectuează cercetări penale față de inculpații:

TRĂȘCULESCU ALIN – SILVIU, deputat în Parlamentul României și președinte al Organizației Județene Vrancea a unui partid politic, în sarcina căruia s-au reținut următoarele infracțiuni:
– trafic de influență,
– instigare la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, comisă în legătură cu infracțiunea de trafic de influență și
– instigare la infracțiunea de spălare a banilor, cunoscând că aceștia provin din săvârșirea infracțiunii de trafic de influență și

CALOTĂ MARIAN – VALERIU, asociat și administrator al SC MARYNA EXCLUSIV SRL, în sarcina căruia s-au reținut următoarele:
– complicitate la infracțiunea de trafic de influență,
– fals în înscrisuri sub semnătură privată, în legătură cu infracțiunea de trafic de influență, în formă continuată (5 acte materiale),
– șantaj comis în legătură cu infracțiunea de trafic de influență și
– spălare a banilor, cunoscând că aceștia provin din săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată (4 acte materiale).

Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori, a rezultat următoarea stare de fapt:

În perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2012, inculpatul Trășculescu Alin – Silviu, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al Organizației Județene Vrancea a unui partid politic, a pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale (denunțător în cauză), inițial suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 euro. Banii au fost pretinși cu ajutorul inculpatului Calotă Marian-Valeriu care l-a constrâns prin amenințare pe denunțător să remită lui Trășculescu Alin-Silviu sumele solicitate.
Pentru obținerea acestor foloase, Trășculescu Alin-Silviu a lăsat să se creadă că are influență asupra reprezentanților autorităților locale din județul Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiții în cadrul Programului Național de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) și asupra funcționarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului cu atribuții de verificare, avizare și aprobare în derularea procedurii specifice aceluiași program, precum și asupra reprezentanților unei societăți comerciale, pentru a-i determina să deruleze o relație contractuală cu firma administrată de denunțător.
Din banii pretinși, inculpatul Trășculescu Alin-Silviu a primit, prin intermediul lui Calotă Marian-Valeriu, în mai multe tranșe, suma totală de 464.000 lei. Pentru a crea aparența de legalitate a primirii acestor sume de bani, inculpatul Calotă Marian-Valeriu, în perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2012, a falsificat mai multe contracte comerciale, încheiate între firma denunțătorului și SC MARYNA EXCLUSIV SRL, firma lui Calotă Marian-Valeriu, aceste înscrisuri fiind folosite pentru efectuarea plăților corespondente și justificarea acestora în evidențele contabile ale celor două societăți comerciale. În acest mod, din contul firmei denunțătorului în contul SC MARYNA EXCLUSIV SRL a fost transferată suma totală de 404.000 lei.
Ulterior, în același scop, Trășculescu Alin-Silviu a pretins denunțătorului încă 1.100.000 lei, pe care a impus să îi fie dați în două tranșe, de 50.000 lei și, respectiv, 1.050.000 lei.
În acest context, la data de 6 noiembrie 2012, în scopul obținerii acestor foloase materiale, Trășculescu Alin-Silviu l-a determinat pe inculpatul Calotă Marian-Valeriu să încheie în fals un contract, având ca obiect o operațiune comercială fictivă între firma denunțătorului și SC MARYNA EXCLUSIV SRL. Ca urmare, firma denunțătorului a transferat în contul SC MARYNA EXCLUSIV SRL suma de 1.100.000 lei, bani care au fost reintroduși în circuitul civil.

La data de 10 noiembrie 2012, inculpatul Calotă Marian-Valeriu a primit de la denunțător suma de 50.000 lei, pentru a fi remisă inculpatului Trășculescu Alin-Silviu, la cererea acestuia. Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 11 noiembrie 2012, procurorii anticorupție au dispus reținerea acestora pe o perioadă de 24 de ore.
Având în vedere calitatea sa de deputat în Parlamentul României, în conformitate cu prevederile art. 72 alin. 3 din Constituția României, Direcția Națională Anticorupție l-a încunoștiințat pe Ministrul justiției cu privire la efectuarea percheziției și reținerii inculpatului Trășculescu Alin-Silviu.

Inculpatul Calotă Marian-Valeriu va fi prezentat Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.