Președintele Senatului, Nicolae CIUCĂ la Focșani pentru sărbătorirea Unirii Principatelor!

* Președintele Senatului, al doilea om în stat, Nicolae CIUCĂ, va fi prezent miercuri la Focșani pentru a participa la ceremoniile organizate pentru sărbătorirea Unirii Principatelor Române * La eveniment nu va participa Primul Ministru, Marcel CIOLACU care va fi prezent la ceremonia de decorare a Drapelelor de Luptă ale Statului Major al Forțelor Terestre și Diviziei 2 Infanterie „Getica” și la ceremonia de la Mormântul Ostașului Necunoscut, Parcul „Carol I”, București * Conform tradiției din ultimii ani unul dintre consilierii președintelui va fi în Piața Unirii pentru a prezenta mesajul lui Klaus IOHANNIS * La Focșani, Bulevardul Unirii va fi închis pentru sărbătorirea Unirii Principatelor Române * Jandarmii vor lua măsuri speciale de protecție * Din raţiuni de siguranţă și protecție a participanților, accesul în Piața Unirii se va face prin 3 zone, astfel: Bulevardul Unirii- în dreptul Hotelului Unirea; Zona Ateneului Popular dinspre Gradina Publică; Zona Bisericii Sfântul Ioan *

Consiliul Județean Vrancea organizează miercuri, 24 ianuarie, începând cu ora 16.00, în Piața Unirii din Focșani, ceremonialul dedicat Zilei Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859.
Potrivit autorităților programul evenimentelor este următorul:
Acordarea Onorului militar
Salutul Drapelului de Luptă
Intonarea Imnului Național
Alocuțiuni oficiali
Moment artistic evocare istorică ”Focșani, Oraș al Unirii”
Defilarea detașamentului de onoare
Hora Unirii
În Piațeta Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia” de la ora 19.30 va avea loc Retragerea cu torțe realizată de detașamente ale Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice ”Al. I. Cuza”, ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea, ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea, ale Brigăzii 282 Blindată ”Unirea Principatelor”, acompaniați de muzica militară a Brigăzii 282 Blindată ”Unirea Principatelor”.
În acest an se împlinesc 165 de ani de la momentul Unirii Moldovei cu Țara Românească sub domnitorul Alexandru Ioan Cuza, orașul Focșani având un rol determinant pentru ceea ce a însemnat dezvoltarea și modernizarea ulterioară a Țărilor Române. Unirea Principatelor a constituit piatra de temelie pentru Marea Unire de la 1 decembrie 1918.

* Jandarmii, ca de obicei, la datorie *

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea împreună cu colegii lor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, poliţişti, pompieri şi poliţişti locali vor acţiona în sistem integrat pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pe parcursul manifestărilor cultural-artistice ce vor avea loc în Piața Unirii din Municipiul Focșani.
Din raţiuni de siguranţă și protecție a participanților, accesul în Piața Unirii se va face prin 3 zone, astfel:
📌Bulevardul Unirii- în dreptul Hotelului Unirea;
📌Zona Ateneului Popular dinspre Gradina Publică;
📌Zona Bisericii Sfântul Ioan.
Menţionăm că circulaţia rutieră va fi restricţionată pe bulevardul Unirii de la intersecţia cu str. Ştefan cel Mare şi str. Mr. Gheorghe Pastia, în intervalul orar 12.00 – 18.00, în data de 24.01.2024.
Jandarmeria Vrancea face următoarele recomandări persoanelor care intenționează să participe la amplele manifestări organizate în Piața Unirii:
📌să manifeste un comportament adecvat pe întreaga perioadă de desfășurare a acestui eveniment, în scopul preîntâmpinării actelor de natură antisocială.
📌să respecte precizările organizatorilor şi recomandările forţelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să aibă un comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială.
📌de asemenea, reamintim participanţilor cât şi agenţilor economici, că este strict interzis consumul precum şi comercializarea băuturilor alcoolice în zona desfăşurării manifestărilor publice;
📌este interzisă desfășurarea simultană a doua sau mai multe adunări publice distincte, în acelasi loc sau pe aceleasi trasee, indiferent de caracterul acestora.
📌în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul forţelor de ordine.
📌sunt interzise orice manifestări care ar putea produce acte de încălcare a ordinii, siguranţei sau moralităţii publice, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, punerea în pericol a sănătăţii acestora, incitarea la violenţă publică şi la manifestări obscene, contrare bunelor moravuri.
📌părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii;
📌din raţiuni de siguranţă recomandăm participanţilor să nu aibă asupra lor bagaje voluminoase sau alte asemenea bunuri care nu au legătură cu manifestările din Piaţa Unirii.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.