Producătorii din Piața Moldovei victimele răfuielilor dintre PNL-USR și primarul MISĂILĂ!!!

* „Trebuie o șfeştanie. Ați adus vreodată un popă aici?“ a întrebat unul dintre cei prezenți astăzi la ședința Consiliului Local Focșani* Producătorii care vindeau în exteriorul Pieței Moldovei au plecat furioși din sala de ședință cerând ca mesele exterioare care au fost scoase, să fie repuse pe vechile locuri * Primarul MISĂILĂ și majoritatea PNL-USR și-au aruncat reciproc vina pentru situația din Piața Moldovei * Primarul și-a acuzat până și colegi de partid din vechea conducere a Pieței Moldovei între care Claudia IONESCU și Vasile MELINTE pentru nerealizările unor proiecte ce vizează piața * Pe scurt scandalul de la buget s-a prelungit și la Piață * Mare minune că primarul MISĂILĂ și toți consilierii locali nu au luat bătaie de la piețarii nemulțumiți * Nici bugetul Focșaniului pe 2023 nu a avut o soartă mai bună fiind respins la vot, a câta oară, de majoritatea PNL-USR *

Persoane care au avut mese în exteriorul Pieței Moldovei care au fost ridicate din cauza condițiilor meteo din această iarnă, au fost prezente la ședința extraordinară a Consiliului Local Focșani de astăzi. Ei au cerut repunerea meselor pe vechile locații ca să-și poată vinde marfa. În prezent ei își oferă produsele pe mese din interiorul Pieței Moldovei, loc considerat fără vad pentru ceea ce vând ei. „Ne-au scos mesele și ne-au pus în interior. Eu am plecat acasă cu 8 lei în buzunar azi. Să ne spuneți și nouă cine poate trăi cu suma asta?“, a afirmat Petrică CRISTIAN, producător agricol din Biliești.

„Ne-au luat locul, ne-au luat posibilitatea de a supraviețui. Noi nu puten trăi cu ce vindem în interior pentru că nu intră nimeni decât pentru o cafea. Este o cocină de piață. Trăim de pe azi pe mâine, vrem să fim lăsați unde am fost“, a spus și Nicușor CĂLMUȘ, comerciant din sectorul agro-alimentar al Piaței Moldovei.

Primarul Cristi MISĂILĂ și consilierii PSD pe de o parte și majoritatea PNL-USR, de cealaltă parte și-au aruncat reciproc acuzații legate de situația piețarilor și a stadiului proiectelor de refacere a Pieței Moldovei. Primarul acuză că majoritatea PNL-USR din Consiliul Local face legea prin intermediul Consiliului de Administrație al Pieței. „Administrația Piețelor Focșani este condusă prin intermediul C.A-ului și agamanului de acolo. Componența este majoritară PNL-USR, președintele Adrian CIUPERCĂ fiind propus de PNL. Agaman este domnul Ionel COSTEA care astăzi este aici, în fața dumneavoastră iar ei au majoritatea în C.A.“, a declarat primarul MISĂILĂ.

Liberalii nu s-au lăsat nici ei mai prejos și i-au replicat primarului că directorul de la Administrația Piețelor este omul lui. „Directorul de la Piață este omul dumneavoastră. Spuneți oamenilor că vreți să privatizați piața“, au spus consilierii majorității PNL-USR. În opinia lor vina pentru ceea ce se întâmplă acum în Piața Moldovei din Focșani aparține PSD, care a controlat instituția în mandatul trecut. „Sunt lucruri care puteau fi făcute încă din mandatul trecut când PSD controla Administrația Piețelor dar nu s-au realizat pentru că nici oamenii lor nu au fost de acord“, au adăugat liberalii.

Primarul Cristi MISĂILĂ a acceptat faptul că PSD poartă o parte din responsabilitate și i-a numit pe fosta directoare Claudia IONESCU și consilierul județean Vasile MELINTE drept responsabili pentru o parte din nerealizările de la Piață.

Producătorii și comercianții din sală au asistat la tot scandalul care nu s-a lămurit nici după ce primarul MISĂILĂ l-a sunat și a cerut explicații actualului director al Pieței, Vladimir DUȘINSCHI. Primarul a fost chiar iritat de încercările de neimplicare în dispută ale lui DUȘINSCHI și i-a cerut acestuia să demareze cât mai repede procedura de reamplasare a meselor exterioare pe vechile lor locații. Numai că potrivit directorului de la Administrația Piețelor lucrurile se vor mișca mai greu deoarece ar fi nevoie de refacerea sectorizării zonei respective, lucru care este posibil să dureze fără o decizie a consiliului de administrație. Primarul a acuzat încercări de șantaj și condiționarea votului pe proiectul privind Administrația Piețelor de votul pentru bugetele Enet și Transport Public SA. Scandalul a fost atât de mare încât, la un moment dat liberalii au cerut întreruperea transmisiei în direct a discuțiilor referitoare la Administrația Piețelor, pe motivul că ședința de Consiliu Local s-a terminat, cu toate că unul dintre piețari a spus că au fost invitați la ședință de cineva de la PNL. În replică primarul MISĂILĂ a cerut continuarea transmisiei.

Cert este că producătorii și comercianții din sală au devenit agitați când au înțeles că lucrurile nu se vor rezolva așa de repede cum sperau ei. Discuțiile legate de Piața Moldovei s-au purtat la finalul ședinței de Consiliu Local și s-au încheiat la timp înainte să apuce să degenereze.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.