Reabilitarea Cinematografului ”Unirea” a ajuns la etapa dotărilor tehnice!

* Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, a semnat joi, 25 ianuarie 2024, contractul pentru dotarea cu echipamente a Cinematografului Unirea, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR ) * Prin acest proiect va fi asigurată dotarea cu cel mai modern sistem digital cinema, cu tehnologie 3D dar și cu sistem performant de sonorizare 7.1 prin care iubitorii de filme să aibă parte de o experiență cinematografică deosebită *

Cinematograful ”Unirea” va fi una din cele mai moderne săli de cinema din Regiunea Sud-Est și va putea fi utilizată inclusiv pentru spectacolele și acțiunile educative ale elevilor de la școlile și liceele din orașul nostru.
După finalizarea lucrărilor de reabilitare, cinematograful va avea inclusiv un sisteme modern de vânzare a biletelor (rezervare și vânzare online).
Licitația a fost câștigată de compania Magic View SRL care are în portofoliu peste 150 de instalări de săli de cinema, atât în România cât și în Germania, Austria sau Bulgaria.
Dotările de la viitorul Cinematograful Unirea vor fi următoarele: sistem proiecție cinema digital 3D; ecran proiecție; sistem audio 7.1 pentru cinema; sistem vânzare bilet; scaune tip cinema; sistem audio pentru spectacole; echipamente digital signage; echipamente de scenotehnică și auxiliare.
Contractul privind achiziția publică de dotări în cadrul proiectului “Creșterea performanței energetice a Cinematografului Unirea“ are o valoare de 1.518.385,00 lei, la care se adaugă TVA.
Obiectivul proiectului este ca la finalul tuturor lucrărilor de reabilitare, actuala clădire a Cinematografului ”Unirea” să fie una modernă, eficientă energetic și care să asigure cele mai bune condiții pentru spectatorii din Municipiul Focșani.
Contractul de finanțare pentru reabilitarea Cinematografului ”Unire”, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR ) a fost semnat în 2023 și are termen de execuție 14 luni, din care 2 luni sunt alocate proiectării tehnice și o valoare de 7.760.788,62 lei la care se adaugă TVA. Contractul de proiectare a fost atribuit asocierii de firme Skyvista Invest SRL – Arhestia Concept SRL.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.