Sărăcie lucie în Vrancea!!!

* 3.242 de euro pe locuitor este valoarea Produsului Intern Brut (PIB) realizat de județul Vrancea, cifră care ne plasează printre cele mai sărace județe din România, conform Comisiei Naționale de Prognoză *

Mai slab decât Vrancea stau doar și Giurgiu cu 3.032 euro/locuitor, Botoșani cu 2.804 euro/locuitor și Vaslui 2513 euro/locuitor.  În ultimii doi ani numai judeţele Argeș și Cluj nu au fost atinse de recesiune și asta din cauza investițiilor străine, Renault și Nokia fiind cele mai cunoscute. În 2009 PIB-ul Vrancea a înregistrat o scădere dramatică de 9,5% iar în 2010 tendința s-a menținut dar la un nivel mai mic, de -2.7%. Salariul mediu net în județul nostru este de 1.095 lei ne plasează, de asemenea între săracii țării, în condițiile în care în Vrancea figurează cu un număr de angajați de 53.300 asta însemnând o rată a șomajului de 7,5%. Deși la capitolul angajați nu stăm atât de rău salariul mic arată că salariații din Vrancea nu sunt plătiți bine și că valoarea adăugată a produselor vrâncene este una mică.  Angajatorii din Vrancea cheltuiesc în fiecare an, cu leafa unui salariat, mai mult decât produce respectivul angajat. În Vrancea cheltuielile angajatorilor cu salariul fiecărui lucrător reprezintă 168% din cât produce fiecare, asta însemnând că noi primim mai mult decât producem.

* Pensionarii vranceni continuă protestele *

Luni pensionarii vrânceni au protestat, din nou, în fața Prefecturii Vrancea ei solicitând majorarea pensiei la nivelul inflației de anul trecut. Potrivit lui Nicolae Zanfir, președintele Asociaţiei Judeţene a Sindicatului Pensionarilor Vrancea, justificarea lor este aceea că marea majoritate a alimentelor de bază și medicamentele s-au scumpit.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.