Scandal după mutarea Centrului de vaccinare de la Casa Armatei la Suraia!!!

* Centrul de vaccinare de la Casa Armatei a fost închis azi dimineață, toți civilii programați la vaccinare fiind îndrumați către centrul de la Suraia unde primăria a fost câștigată de PNL * Decizia de mutare a aparținut DSP Vrancea * „Încercarea conducerii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea de a politiza, încă o dată, subiectul centrelor de vaccinare din Municipiul Focșani, reprezintă o dovadă de rea credință a celor care sunt responsabili de organizarea acestor centre, este opinia primarului mun. Focșani, Cristi MISĂILĂ * Primăria Focșani a refuzat să preia în administrare cel mai mare centru de vaccinare din județ din cauza cheltuielilor prea mari propunând locații alternative *

„Este regretabil că DSP Vrancea acuză Primăria de lipsă de implicare în identificarea unui centru de vaccinare pe raza Municipiului Focșani când, în fapt, singurii care s-au arătat inflexibili în a găsi o soluție sunt exact cei care astăzi arată cu degetul. În nenumărate rânduri, Primarul Municipiului Focșani a dorit să pună la dispoziția Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea Centrul de Practică de la Colegiul Economic ”Mihail Kogălniceanu” Focșani sau săli de sport aparținând școlilor din oraș, în vederea organizării unor centre de vaccinare.
Din păcate, directorul adjunct al instituției, medicul epidemiolog Janina Lazăr, a refuzat acest lucru, explicând în ședințele publice de la Prefectura Vrancea că utilizarea anexelor școlare pentru vaccinare este interzisă.
Astăzi vedem că sala de sport din Suraia, comuna natală a medicului epidemiolog Janina Lazăr, a devenit centru de vaccinare și pentru vaccinul Pfizer BioNTech, nu doar pentru Moderna. Așadar, focșănenii vor trebui, de acum înainte, să se deplaseze în această localitate pentru vaccinare, la o distanță de 19 kilometri, în condițiile în care existau multe alte alternative de a organiza un astfel de centru la Focșani.
Pe această cale, Primarul Municipiului Focșani își arată, încă o dată, disponibilitatea de a pune la dispoziție spațiile necesare în vederea realizării unui nou centru de vaccinare în Focșani“, spune primarul mun. Focșani, Cristi MISĂILĂ.

Direcția de Sănătate Publică Vrancea și Instituția Prefectului ar fi dorit ca cel mai mare centru de vaccinare din județ să fie preluat de către primăria Focșani. Acest lucru a fost solicitat în scris, edilul Cristi MISĂILĂ refuzând solicitarea. Motivul primarului a fost acela că respectivul centru nu poate fi preluat, legal, decât printr-o hotărâre de Guvern. În plus primarul Cristi MISĂILĂ a arătat că centrul de vaccinare de la Casa Armatei are costuri de întreținere foarte mari. La data respectivă primarul s-a arătat dispus să ofere un spațiu aparținând municipalității pentru transferul operaținilor de la Casa Armatei, opțiune care nu a fost luată în seamă de către DSP Vrancea. Demn e remarcat este faptul că „transferul“ centrului de vaccinare de la Casa Armatei a fost făcut într-o comună, Suraia, care are primar PNL.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.