Scandal pe salariile angajaților din Consiliul Județean și primăria Focșani!

* Astăzi au avut loc ședințe atât la Consiliul Județean Vrancea cât și la Consiliul Local Focșani punctele de pe ordinea de zi ce au vizat plafonarea salariilor angajaților acestor două instituții fiind cele care au aprins spiritele între alianța PNL-USR și grupul consilierilor PSD * În ambele situații proiectele NU au mers mai departe fără ca salariații să aibă reprezentanți care să-și poată spune punctele de vedere * La CJ s-au duelat Dănuț CRISTIAN (PSD) cu președintele CJ, Cătălin TOMA (PNL) iar în ședința consiliului local Focșani, protagoniștii au fost consilierul local Liviu MACOVEI (PNL) și primarul Cristi MISĂILĂ *

Consiliul Județean Vrancea s-a întrunit astăzi într-o ședință extraordinară pentru votarea menținerii salariilor în administrația județeană la nivelul anului 2022, proiectul de hotărâre fiind inițiat de către președintele Cătălin TOMA în acord cu prevederile legale în vigoare. Grupul consilierilor județeni PSD au votat împotriva proiectului până la pronunțarea Curții Constituționale din 28 februarie. Interesant este faptul că au fost și două abțineri, pe lângă votul grupului PSD, fapt care a dus la respingerea proiectului.

Motivația includerii proiectului pe ordinea de zi de astăzi în dezbaterea plenului CJ a fost aceea că, pe 10 februarie, administrația județeană trebuie să achite salariile angajaților și era necesar un vot în Consiliul Județean. Facem precizarea că pe 28 februarie Curtea Constituțională va verifica actul normativ adoptat în decembrie de către Parlamentul României, act care, dacă va fi declarat constituțional, coroborat cu legislația în vigoare, va permite stabilirea salariilor în administrația publică județeană prin raportare la 3000 de lei, noua valoare brută a salariului minim. Mai jos aveți link-ul către înregistrarea video a ședinței de la Consiliul Județean:

https://fb.watch/izh7RJipDK/

* MACOVEI a sărit la MISĂILĂ *

Dacă la Consiliul Județean proiectul a picat la vot, la Consiliul Local Focșani soarta acestuia a fost decisă de către primarul Cristi MISĂILĂ care a decis să-l retragă de pe ordinea de zi. Motivația retragerii sale a fost aceea că oricum proiectul ar fi picat la votul alianței PNL-USR, adică aceiași alianță care nu a funcționat la Consiliul Județean 🙂 Mai jos aveți link-ul către înregistrarea video a ședinței de la Consiliul Local:

https://fb.watch/izhAEKL63g/

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.