Schimb de bune practici cu administrația din Cordoba (Spania)

* Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin TOMA a condus o delegație formată din reprezentanți ai județelor Constanța, Brăila și Buzău, într-o vizită de lucru în Spania, în vederea realizării unui schimb de bune practici cu administrația publică din Cordoba, evenimentul fiind organizat de către 𝐀𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐃𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐑𝐞𝐠𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚̆ 𝐒𝐮𝐝-𝐄𝐬𝐭 (𝐀𝐃𝐑𝐒𝐄) *

În cadrul vizitei de lucru a avut loc o întâlnire cu președintele Agenției pentru Dezvoltarea Tehnologiei Informatice din Provincia Cordoba, 𝐝𝐨𝐚𝐦𝐧𝐚 𝐒𝐚𝐫𝐚 𝐑𝐮𝐢𝐳 𝐌𝐚́𝐫𝐪𝐮𝐞𝐳, ocazie cu care au fost prezentate proiecte privind digitalizarea, implementate de către partea spaniolă.
Totodată, delegația condusă de președintele Cătălin Toma a vizitat Empresa Provincial de Informática S.A., o companie publică creată de Consiliul Provincial din Córdoba, condusă de managerul Pepe Morales, cu scopul de a oferi asistență informatică completă administrației publice regionale.
Delegația a vizitat și Emproacsa, o stație de control și purificare a apei, dar și un centru de turism pentru a vedea modul în care Cordoba se promovează în relația cu potențialii vizitatori.
În ceea ce privește obținerea energiei electrice din surse regenerabile, acest lucru reprezintă o prioritate pentru Provincia Cordoba, modelul putând fi implementat și în Vrancea. De altfel, primii pași au fost făcuți de Consiliul Județean Vrancea prin proiectul vizând montarea de panouri fotovoltaice la bazinul de înot și la centrele de educație incluzivă din subordinea administrației județene.
Digitalizarea serviciilor adresate cetățenilor, de la colectarea de taxe și impozite până la aplicații mobile care ușurează relația oamenilor cu administrația publică, a reprezentat un alt punct important al discuțiilor purtate în aceste zile.
În cadrul întâlnirilor s-au prezentat și aspecte privind dezvoltarea si implementarea de tehnologii lingvistice bazate pe inteligență artificială (traducere automată, tehnologii de vorbire, analiză de text etc.).

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.