Ședință încărcată la Colegiul Prefectural Vrancea! Epidemia de rujeolă, pe ordinea de zi!

* Informări realizate de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Vrancea și de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea dar și un raport de activitate al Casei Județene de Pensii Vrancea, discutate în cadul Colegiului prefectural * În contextul declarării la nivel național a epidemiei de rujeolă, unul dintre cele mai importante subiecte de pe ordinea de zi, a fost informarea referitoare la Planul de măsuri realizat de Direcția de Sănătate Publică Vrancea și nevoia de o conștientizare la nivelul întregii societăți, a necesității imunizării împotriva acestor boli! *

La analiza din primăvara acestui an făcută de reprezentanții DSP Vrancea pe acoperirea vaccinală în județul nostru, mi-am exprimat îngrijorarea și am cerut de urgență soluții concrete pentru a crește rata de vaccinare pentru vaccinul antirujeolă, oreion și rubeolă (ROR). Observ că, din datele prezentate de DSP, lucrurile se îndreaptă într-o direcție pozitivă și că acoperirea vaccinală a crescut, de la un procent de aproximativ 30% în primăvara la 75% în urban și la 72% in rural in luna septembrie.
Aceste acțiuni de vaccinare și recuperare vaccinală au fost realizate cu ajutorul retelei de asistență medicală primară si a asistenților medicali comunitari dar și a mediatorilor sanitari. “Cu toate că în județul Vrancea avem un singur caz de rujeolă, înregistrat și confirmat, aceste măsuri de promovare activă a vaccinării vor continua până când va va atinsă ținta de 90% acoperire vaccinală”, a precizat Cătălin Graur, directorul DSP Vrancea.
Referitor la unul dintre cele mai importante programe derulate la nivel național cu importante fonduri publice, Programul Național de Cadastru și Carte Funciară, am solicitat urgentarea procedurilor de înregistrare sistematică a proprietăților în cadrul UAT-urilor din județ, mai ales că realizarea și prezentarea cărților funciare este o etapă obligatorie pentru persoanele fizice, cele juridice, și asociațiile care doresc să obțină finanțări prin programe europene și naționale. Știu că vă confruntați cu dificultăți care nu vă sunt în mod direct imputabile dar, atât la nivelul UAT-urilor cât și a firmelor care au obținut aceste contracte, este nevoie de seriozitate și de preocupare pentru a finaliza sarcinile asumate prin acest program.
Raportul Casei Județene de Pensii Vrancea aferent primelor 11 luni din cadrul acestui an, este expresia unei realități economico-sociale regăsită și la nivel național. Preocuparea pentru rezolvarea cu prioritate a problemelor pensionarilor și a altor categorii de beneficiari de drepturi sociale aflați în categoria persoanelor vulnerabile este o prioritate a mandatului meu de prefect și tocmai din acest motiv am solicitat o atenție sporită a instituțiilor responsabile în domeniu.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.