Sesiuni de formare pentru gestionarea cazurilor de violență în școlile vrâncene!

* Inspectoratul Școlar Județean Vrancea organizează, în perioada 11-31 martie 2024, sesiuni de formare cu directorii și profesorii consilieri școlari, având, ca temă, aplicarea procedurii aprobate prin OME nr. 6235/06.09.2023, referitoare la managementul cazurilor de violență asupra antepreșcolarilor/preșcolarilor/elevilor și a personalului unităților de învățământ, precum și al altor situații corelate în mediul școlar și a suspiciunii de violență asupra copiilor în afara mediului școlar *

Sesiunile sunt coordonate de profesor Gabriela-Daniela Marchitan, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Vrancea și profesor Gabriela Vida, inspector școlar pentru învățământ special și special integrat în cadrul I.S.J. Vrancea.
Prima activitate s-a desfășurat luni, 11 martie 2024 și a avut, ca grup țintă, directorii din școlile gimnaziale și profesorii consilieri școlari arondați. Au participat, ca invitați, comisar-șef de poliție Monica Manolache, șef birou la Biroul de Siguranță Școlară din cadrul I.P.J. Vrancea, psiholog Ionelia Neacșu, inspector de specialitate în cadrul Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Vrancea, asistent social Anca Candrea, șefa Serviciului pentru Intervenții în Regim de Urgență din cadrul D.G.A.S.P.C. Vrancea, profesor Eleonora Dărmănescu, inspector școlar management instituțional, profesor Liliana-Jeny Mihai, directorul C.J.R.A.E. Vrancea.
Cea de-a doua sesiune de formare se va desfășura vineri, 15 martie 2024 și va avea ca grup țintă directorii de licee, directorii de grădinițe sau școli postliceale și profesorii consilieri școlari arondați.
Toate instituțiile de învățământ preuniversitar vor afișa materiale de informare asupra etapelor în gestionarea cazurilor ușoare de violență între elevi, a cazurilor grave de violență între elevi, a suspiciunilor de violență în afara mediului școlar, a cazurilor de violență a personalului unității de învățământ asupra elevilor, a cazurilor de violență a elevilor asupra personalului unității de învățământ, intervenția în caz de suspiciune de consum de substanțe psihoactive în rândul elevilor și intervenția în caz de suspiciune de port sau folosire, fără drept, de obiecte periculoase sau suspiciunea săvârșirii, de către elevi, a unei infracțiuni în mediul școlar.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.