Sprijin privind plata cheltuielilor de racordare la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare!

* Vrâncenii cu venituri reduse vor beneficia de sprijin privind plata cheltuielilor de branșare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă și/sau de canalizare *

Potrivit prefectului Nicușor HALICI beneficiarii eligibili proiectului trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • este persoană singură cu venituri reduse sau face parte dintr-o familie cu venituri reduse;
  • are domiciliul într-o gospodărie neracordată/ nebranșată la sistemul public de alimentare cu apă şi/sau de canalizare și care se află pe raza teritorială a UAT care a delegat operatorului solicitant de finanțare gestiunea serviciului public de alimentare cu apă şi/sau de canalizare, în baza unui contract de delegare a gestiunii;
  • își exprimă acordul cu privire la participarea în cadrul Programului, respectiv acordul cu privire la îndeplinirea tuturor formalităților și realizarea lucrărilor necesare pentru racordarea/ branșarea gospodăriei în care locuiește la sistemul centralizat de canalizare/ alimentare cu apă.

Fondurile vor fi alocate operatorilor locali care se angajează în realizarea lucrărilor, iar solicitații care îndeplinesc condițiile de eligibilitate, se vor adresa operatorilor locali sau regionali de apă și canalizare. Alocarea financiară acordată prin PNRR pentru lucrările de branșare/ racordare a gospodăriilor vulnerabile la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare din cadrul Investiției I3 este de 168.000.000 Euro.

Costul unitar este de cel mult 1.900 euro/gospodărie racordată și/sau branșată la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare, fără TVA. Prima tranșă de înscrieri la care vor putea participa operatorii de servicii de utilități va începe pe 1 noiembrie și se va finaliza pe 15 decembrie 2022.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.