Trășculescu și Mustea îl trag de urechi pe Bacinschi!

* Președintele PD-L Alin Trășculescu și deputatul PD-L Răzvan Mustea, au trimis astăzi o scrisoare deschisă primarului Decebal Bacinschi prin care îi cer acestuia să găsească soluții pentru ca focșănenii să beneficieze de apă caldă și căldură la prețuri rezonabile * Cei doi îl acuză pe Decebal Bacinschi că nu face nimic și doar lansează acuzații și propune măriri de preț pentru gigacalorie * Trășculescu, Mustea și grupul consilierilor locali PD-L din Consiliul Local Focșani au întocmit două proiecte de hotărâre privind sprijinirea proprietarilor de apartamente pentru izolarea termică a locuințelor *

Cei doi politicieni PD-L, Alin Trășculescu și Răzvan Mustea îl fac praf într-o scrisoare deschisă pe actualul primar al Focșaniului acuzându-l că, timp de 12 ani nu a fost capabil să facă ceva pentru a rezolva problema ENET, furnizorul local de apă caldă menajeră și căldură.

„Asistăm de mai mult timp, alături de mii de focșăneni, la o poziție stupefiantă din partea dumneavoastră, ca edil al municipiului, cu privire la problema căldurii furnizate în sistem centralizat dar și a eliminării pierderilor uriașe de energie termică. În linii mari, această  poziție se rezumă astfel: nu pot să fac nimic pentru că am mâinile legate, ceilalți sunt vinovați, adică: Guvernul, președintele, soarta, asociațiile de proprietari, Consiliul Local și Dumnezeu știe mai cine. Dar responsabilitatea dumneavoastră, domnule primar, care este după aproape 12 ani de mandat? Nu sunteți, din punct de vedere legal și moral, cel care; coordonează  realizarea serviciilor publice de interes local deci și alimentarea cu energie termică a orașului? Lipsa oricărei inițiative de a schimba ceva în ceea ce privește confortul termic al focșănenilor nu este, domnule primar, o măsură de politică publică. Doar prin scumpirile de tarife la energia termică pe care le propuneți cu încăpățânare, în ciuda propriilor angajamente luate față de finanțatorul european al modernizării ENET, nu vor trăi focșănenii mai bine. În dese rânduri v-am semnalat public faptul că Focșaniul nu își mai poate permite să rămână în stagnare, în timp ce localități din jurul nostru se dezvoltă prin viziune și curaj profitând, chiar în aceste vremuri de criză, de fiecare oportunitate. Politica mâinii întinse nu este întotdeauna  cheia succesului. A veni în întâmpinarea problemelor concrete ale cetățenilor din Focșani prin măsuri și programe proprii ale administrației locale reprezintă o provocare care s-ar putea să  vă și placă în final.

Domnule primar,

Anexăm acestei scrisori deschise două proiecte de hotărâre la care am lucrat împreună cu colegii noștri consilieri locali din CL Focșani. Amândouă se referă la probleme stringente și  concrete ale cetățenilor orașului: reabilitarea termică și reducerea facturilor la încălzire. Amândouă proiectele oferă soluții care ar putea ajuta o mare parte a populației orașului să trăiască mai bine și într-un oraș mai frumos. Acesta este motivul pentru care vă rugăm să vă convingeți colegii de alianță politică din Consiliul Local să renunțe la disputele politice sterile și să promoveze proiecte care să-i ajute cu adevărat pe focșăneni“, spun Alin Trășculescu și Răzvan Mustea.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.