Trăşculescu cere scutirea la plata impozitului pe clădiri

* Preşedintele PD-L Vrancea, deputatul Alin Trăşculescu cere scutirea de la plata impozitului pe clădiri, timp de şapte ani, pentru focşănenii care şi-au izolat termic apartamentele * PDL Vrancea solicită Primăriei şi Consiliului Municipal Focşani să demareze de urgenţă Programul local multianual privind creşterea performanţei energetice la blocurile de locuinţe, răspunzând astfel sutelor de solicitări din partea proprietarilor de apartamente şi asociaţiilor de proprietari *

„Având în vedere indiferenţa totală a administraţiei locale din Focşani faţă de problemele reale ale cetăţenilor, PDL cere de asemenea scutirea, începând cu 1 ianuarie 2012, de la plata impozitului pe clădiri pentru o perioadă de 7 ani pentru focşănenii care îşi reabilitează termic apartamentele pe cheltuiala proprie. Acest lucru a devenit posibil după apariţia OUG 30/2011 privind modificarea şi completarea Codului Fiscal, care lasă la latitudinea consiliilor locale acordarea de facilităţi fiscale proprietarilor de apartamente interesaţi de reducerea consumului de energie pentru încălzirea blocurilor de locuinţe. Precizăm faptul că Focşaniul este printre puţinele municipii resedinţă de judeţ care au manifestat un dezinteres total faţă de facilităţile tot mai mari oferite prin Programul naţional multianual privind creşterea performanţei energetice la blocurile de locuinţe. Dintre acestea, amintim creşterea, de la 30 la 50% , a contribuţiei de la bugetul de stat în costul total al lucrărilor de intervenţie la blocurile reabilitate termic; acordarea de garanţii guvernamentale şi subvenţionarea dobânzii pentru creditele angajate de asociaţiile de proprietari; includerea în categoria lucrărilor de execuţie eligibile din program a închiderii balcoanelor şi logiilor“, ne-a declarat Alin Trăşculescu.

Preşedintele PDL Vrancea, deputatul Alin Trăşculescu, a mai precizat că, de trei ani de zile, Primăria Focşani a refuzat în mod constant să beneficieze de facilităţile oferite prin Programul naţional privind creşterea performanţei energetic a blocurilor de locuinţe, derulat prin MDRT. „Primăria Focşani  a refuzat să includă blocurile din municipiu în programul naţional de reabilitare termică şi în ultimii ani nu a mai trimis nici o documentaţie tehnică spre avizare la Ministerul Dezvoltării. În anul 2009, Primăria Focşaniului a pierdut aproape 8 miliarde din credite bugetare şi de angajament de la Guvern, pentru că nu a mai vrut să reabiliteze termic blocuri de locuinţe. Este ruşinos pentru o reşedinţă de judeţ, în condiţiile în care oraşul Panciu a reabilitat în trei ani, cu bani de la Guvern, peste 600 de apartamente. La fel, comunele Cîmpineanca şi Gugeşti“ a mai afirmat deputatul Alin Trăşculescu.

La rândul său, deputatul PDL de Focşani, Răzvan Mustea Şerban, este de părare că autorităţile locale sunt vinovate pentru că nu au o strategie alternativă pentru sprijinirea proprietarilor de apartamente afectaţi de creşterea preţului la energia termică. „Consilierii locali PSD şi PNL au aprobat propunerea primarului Bacinschi privind scumpirea cu 30% a gigacaloriei pentru populaţie. Observ acum că aceeaşi majoritate politică manifestă un dezinteres total faţă de soarta proprietarilor de apartamente, dar şi faţă de falimentul iminent al ENET“, a afirmat şi Răzvan Mustea.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.