Vești bune: Ilustriada by BOOVIE continuă la Focșani!

* Ilustriada este un concurs de ilustrație de carte, ce își propune să ofere un cadru de expunere tinerilor cititori, cu talent în domeniul desenului și al graficii, aplicat pe ilustrația de carte * Ajuns la ediția a II-a, concursul presupune realizarea unor lucrări inspirate după lista propusă de către organizatori, ce vor fi expuse în municipiul Focșani, județul Vrancea, în perioada 10-17 Iulie 2023 * Ilustriada se va desfășura fizic pentru participanții din județul Vrancea, iar pentru cei din alte județe, online * Vor fi realizate două workshop-uri în perioada 14-15 Iulie 2023, care vor fi transmise și online pentru participanții din afara județului *

Concursul de ilustrații de carte Ilustriada este organizat de către Asociația Grow Up Project Focșani, în parteneriat cu Colegiul Național Pedagogic “Spiru Haret” Focșani. Pot participa elevi din ciclul gimnazial – clasele a V-a – a VIII-a, din ciclu liceal – clasele IX – XII, din unitățile de învățământ de stat și private, din România și din străinătate. Etapa de înscriere în concurs — participanții trebuie să se înscrie completând formularul pus la dispoziție de Organizator până la data de 20 mai 2023.

Condiții de participare:

Să se înscrie cu o lucrare originală, pe baza romanelor selectate și să respecte prevederile prezentului Regulament.

Să se înscrie în termenul limită stabilit de organizatori.

Ilustrația trebuie să fie o lucrare grafică originală pe baza unei cărți din lista următoare:

Categoria Kids – clasele V-VI Tradafirii din Mexic, de Pam Munoz Ryan

Categoria Junior – clasele VII -VIII Ursul și Privighetoarea, de Katherine Arden

Categoria Liceu – clasele IX – XII Splendida cetate a celor o mie de sori, de Khaled Hossein

Romane din afara concursului-festival de book-trailere Boovie: Vraja spinilor, de Margaret Rogerson, Genialii, de Anca Nedelcu și Elena Diana Nedelcu.

Categorii ale concursului

Ilustrație de carte în tehnică tradițională — lucrările vor fi realizate în creioane colorate/cerate/pasteluri, tempera, acuarele, guașe, ulei, colaj din mai multe materiale, la alegere.

Ilustrație de carte în tehnică digitală — lucrările vor fi realizate cu mână liberă pe un device electronic sau în tehnică vectorială. Poate fi utilizat orice software la alegere.

Calendarul concursului

Etapa de înscriere în concurs — participanții trebuie să se înscrie completând formularul pus la dispoziție de Organizator până la data de 20 mai 2023.

Etapa de trimitere a lucrărilor în format electronic — ilustrațiile trebuie să fie scanate sau fotografiate cât mai clar (fundal alb, la lumină naturală), apoi trimise pe adresa de email ilustriada@boovie.ro,  până la data de 25 Iunie 2023, ora 23.59. Titlul mailului va conține numele și prenumele artistului și titlul cărții; corpul mailului va conține numele artistului, clasa, școala și locul de proveniență, specificațiile tehnice ale lucrării (dimensiunea, tehnica de lucru) și fragmentul/personajul după care a fost făcută ilustrația, împreună cu titlul cărții/ cărților după care s-a realizat grafica.

Etapa de trimitere a lucrărilor originale în format fizic — participanții au obligația de a trimite lucrările prin poștă sau curier în original la adresa specificată de Organizat ulterior până la data de 10 iulie 2023. În cazul lucrărilor în format digital, acestea trebuie imprimate la o rezoluție cât mai clară și trimise până la aceeași dată.

Lucrările plastice înscrise vor participa la o expoziție în perioada 10.07.2023 – 17.07.2023.

Puteți consulta REGULAMENTUL ILUSTRIADA, CONCURS DE ILUSTRAȚIE DE CARTE, Ediția a II-a – 2023 click pe link-ul de mai jos:

https://docs.google.com/document/d/11WyLxOLhoEMfQM8uwIFiwRZ3He9aq4O6p5xYQ8lYg_o/edit?fbclid=IwAR1x8LVkOi_SebPvN1fZ9spDKld_9hIvE1M_urQT7jGl0GTKgACIweEPy6U

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.